Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
Piekny, mam klocki EBC HH (inna nazwa Double H) + tarcza pływająca Grosskopf i robi to niesamowitą robotę, tył sam się podnosi przy hamowaniu 

- Piekny
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha TT600R 2001 5CH4
No i własnie tu jest problem bo chyba powieniem mieć dwie pary kół, tarcz i klocków a najlepiej zacisków...
W tygodniu mykam po mieście bo dojeżdżam sobie do pracy, weekendami upalam z znajomymi w błocie
Chyba kupie na razie tanie miękkie klocki bo zależy mi na skuteczności na czarnym a jak będzie tak daleko że już dopasuje kółka z GS500 jako wersja supermoto dla ubogich to skombinuje do tamtego setu inne klocki i tyle.
W tygodniu mykam po mieście bo dojeżdżam sobie do pracy, weekendami upalam z znajomymi w błocie

Chyba kupie na razie tanie miękkie klocki bo zależy mi na skuteczności na czarnym a jak będzie tak daleko że już dopasuje kółka z GS500 jako wersja supermoto dla ubogich to skombinuje do tamtego setu inne klocki i tyle.
-
- Czyścioch
- Motocykl: TT 600 E Belgarda
Witam
Potrzebuję długość sprężyn w przednim zawieszeniu tt600e belgarda 4gv2 '94r, upside down.
Czy możliwe jest że sprężyny wyciągnęły się przez co zmniejszyła się ich średnica? Pytam, bo jest tam taki "plastikowy krzyżak" (seat spring upper) który to w jednej ladze przechodzi dość swobodnie przez sprężynę, w drugiej zaś mocno się klinuje, że naprawdę ciężko mi go było wyciągnąć w czasie rozbierania lag. W trakcie pracy laga w której wspomniany wcześniej "krzyżak" się klinował wydawała dziwne dźwięki, co też było powodem rozebrania zawieszenia. Ktoś z Was miał może podobny przypadek?
Z góry dzięki.
Potrzebuję długość sprężyn w przednim zawieszeniu tt600e belgarda 4gv2 '94r, upside down.
Czy możliwe jest że sprężyny wyciągnęły się przez co zmniejszyła się ich średnica? Pytam, bo jest tam taki "plastikowy krzyżak" (seat spring upper) który to w jednej ladze przechodzi dość swobodnie przez sprężynę, w drugiej zaś mocno się klinuje, że naprawdę ciężko mi go było wyciągnąć w czasie rozbierania lag. W trakcie pracy laga w której wspomniany wcześniej "krzyżak" się klinował wydawała dziwne dźwięki, co też było powodem rozebrania zawieszenia. Ktoś z Was miał może podobny przypadek?
Z góry dzięki.
- modern25
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XTR 660
Rico » dzisiaj, mam taki sam motór co Ty. Niedawno ( kilkanaście dni temu ) zmieniałem uszczelniacze wiec wszystko rozebrałem ale jestem PEWIEN na 100% że u mnie sprężyny są takie same i nie klinuje się nic. Więc chyba masz jakąś "fachową " rzeźbe zrobioną po taniości . U mnie nic nie klinowało .
Mam domek nad morzem do wynajęcia. Dla motocyklistów kawa, piwo i tańczy nocleg . Władysławowo. Info PW a potem telefon .
-
- Czyścioch
Chodzi o to, że w tamtym sezonie zmieniałem olej oraz uszczelniacze i złożyłem wszystko bez problemu.
-
- Czyścioch
Re: Szybkie pytania, bez odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
Poprawiłem temat wątku na prawidłowy. Dzięki za pomoc
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: Szybkie pytania, bez odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
Rico, najlepiej jakbyśmy ci poskładali tą zawiechę przez internet, nie? Bo przecież każdy zna na pamięć długość sprężyn w TTERico pisze:Poprawiłem temat wątku na prawidłowy. Dzięki za pomoc

460mm

-
- Czyścioch
@Pawlo, dziękuję za odpowiedź ale zastanów się o jakim lenistwie mówisz? .
@Ormon dziękuję za zainteresowanie się tematem.
tak często proszę o pomoc na tym forum?! Serwisówkę posiadam w zakazanym języku (niemiecki), w zasadzie jest to tylko specyfikacja do 4LW. Nie znam na tyle historii modelu aby stwierdzić z pewnością, że w 4LW to ta sama zawiecha co w 4GV. Przejrzałem ją z translatorem, przyznam że było tam 460mm, Jednak przejrzałem też kilka innych serwisówek, nie koniecznie do mojego modelu. Znalazłem kilka różnych wartości, żadna nie pokrywała się z moimi pomiarami, więc szukałem u was potwierdzenia.
460mm to jest długość minimalna? Moje sprężyny mają po 495mm z tym że jedna działa normalnie, druga natomiast się blokuje. Dodam że w zeszłym sezonie zmieniałem olej w lagach, wszystko rozbierałem, czyściłem i złożyłem bez problemów. Niestety, wtedy sprężyn nie mierzyłem.
Wracając do tematu lenistwa, Twoim zdaniem lepiej zostawić robotę, posta napisać i czekać 3 dni aż ktoś łaskawie odpowie??!! Najlepiej pewnie byłoby do mechanika oddać i nie zawracać nikomu dupy. Z takim podejściem najlepiej wyjebać to forum, zostawić dział z serwisówkami i ewentualnie kupię/sprzedam. Każdy powinien sobie wtedy poradzić z naprawą. Bo po co pytać, przecież wszystko jest w serwisówce. Po jaką cholerę stworzony został ten temat? Kurwa ręce opadają!!

Czy ja WasRico, najlepiej jakbyśmy ci poskładali tą zawiechę przez internet, nie? Bo przecież każdy zna na pamięć długość sprężyn w TTE

460mm to jest długość minimalna? Moje sprężyny mają po 495mm z tym że jedna działa normalnie, druga natomiast się blokuje. Dodam że w zeszłym sezonie zmieniałem olej w lagach, wszystko rozbierałem, czyściłem i złożyłem bez problemów. Niestety, wtedy sprężyn nie mierzyłem.
Wracając do tematu lenistwa, Twoim zdaniem lepiej zostawić robotę, posta napisać i czekać 3 dni aż ktoś łaskawie odpowie??!! Najlepiej pewnie byłoby do mechanika oddać i nie zawracać nikomu dupy. Z takim podejściem najlepiej wyjebać to forum, zostawić dział z serwisówkami i ewentualnie kupię/sprzedam. Każdy powinien sobie wtedy poradzić z naprawą. Bo po co pytać, przecież wszystko jest w serwisówce. Po jaką cholerę stworzony został ten temat? Kurwa ręce opadają!!
- modern25
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XTR 660
Rico
zgadzam sie z tobą z całą rozciągłością . Fakt to forum działa bardzo powoli i niektóre pytania i odpowiedzi proszą o pomstę do nieba ale nie denerwuj sie tak . izi* ( to po angielsku ) chłopie .

Mam domek nad morzem do wynajęcia. Dla motocyklistów kawa, piwo i tańczy nocleg . Władysławowo. Info PW a potem telefon .
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Rico pisze:@Pawlo, dziękuję za odpowiedź ale zastanów się o jakim lenistwie mówisz? .![]()
Czy ja WasRico, najlepiej jakbyśmy ci poskładali tą zawiechę przez internet, nie? Bo przecież każdy zna na pamięć długość sprężyn w TTEtak często proszę o pomoc na tym forum?! Serwisówkę posiadam w zakazanym języku (niemiecki), w zasadzie jest to tylko specyfikacja do 4LW. Nie znam na tyle historii modelu aby stwierdzić z pewnością, że w 4LW to ta sama zawiecha co w 4GV. Przejrzałem ją z translatorem, przyznam że było tam 460mm, Jednak przejrzałem też kilka innych serwisówek, nie koniecznie do mojego modelu. Znalazłem kilka różnych wartości, żadna nie pokrywała się z moimi pomiarami, więc szukałem u was potwierdzenia.
Człowieku na stukałeś raptem 13 postów i masz pretensje zapytam o co ? oto jesteśmy

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.