Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
- Tygrys
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Był tt600 s 4GV jest xr600
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
Cześć czyli bałagan w kablach i wtyczkach -wszystkie czujniki od luzu sprzęgła nóżki to samo zło a zwłaszcza w enduro -we wszystkich swoich sprzetach wywalam to od razu a większość kostek zlutowuje. A jeśli zostawiasz kostki to do składania wazelina techniczna chroni przed wilgocią i sniedzeniem. Hej
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Przynajmniej można być pewnym, że moto ma włoskie korzenie, ach ta włoska elektronika i elektryka, poezjakurol pisze:Instalacja w ttr to jakies zarty sa,zwlaszcza te bieda wtyczki nie hermetyczne.

- Słomek
- Lubiący błoto
- Motocykl: DT 125 TT600R
Głupie pytanie ale nie umiem znaleźć jasnej odpowiedzi. Czy po wymianie tłumika z oryginalnego na akcesoryjny trzeba regulować gaźnik ?
Z góry dzięki

- Tygrys
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Był tt600 s 4GV jest xr600
Cześć a chodzi gorzej -przegrzewa się? Na ogół wydech z mniejszymi oporami bardziej oproznia cylinder i nie zawsze cześć mieszanki wraca z powrotem do niego (dyfuzor w 2 paku )ale w 4paku też wydech jest ważny wiec na ogół trzeba zwiększyć dysze. Hej.
- Słomek
- Lubiący błoto
Cześć znowu ja, wymieniłem niedawno u siebie napęd ślimaka kupiony u Artura w sklepie. Oczywiście przed wymianą wszystko dokładnie oczyściłem i nałożyłem dużą ilość smaru. Dziś po przejechaniu około 300 km ku mojemu zdziwieniu ślimak znowu uległ starciu/zatarciu
Czy ktoś z was spotkał się z czymś podobnym ? Po obejrzeniu samego napędu ślimaka nie zauważyłem żeby był brudny bądź w środku znajdywały się jakieś paprochy.

- kurol
- Po kostki w błocie
- Motocykl: BMW R1150GS Yamaha TTR600 TENERE 700
Licznika przebiegu przypadkiem przed zmieleniem slimaka nie zerowales ?
- Słomek
- Lubiący błoto
Nie, nie mam tej gałki do zerowania przebiegu, a przebieg dzienny obracał się normalnie, bez problemu. Z tego co widziałem do zatarcia doszło gwaltownie, licznik działał jak powinien, wskazówka prędkości nie falowała po czym nagle przestała się ruszać. Wszystko to wydarzyło się na odcinku maksymalnie 30 metrów. 

- stożunio
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT600R 2001r.
Słomek pisze:Cześć znowu ja, wymieniłem niedawno u siebie napęd ślimaka kupiony u Artura w sklepie. Oczywiście przed wymianą wszystko dokładnie oczyściłem i nałożyłem dużą ilość smaru. Dziś po przejechaniu około 300 km ku mojemu zdziwieniu ślimak znowu uległ starciu/zatarciuCzy ktoś z was spotkał się z czymś podobnym ? Po obejrzeniu samego napędu ślimaka nie zauważyłem żeby był brudny bądź w środku znajdywały się jakieś paprochy.
Mam trochę ślimaków wydrukowanych w 3D, wpadnij do Siemców to dostaniesz nowy w prezencie. Jak ja zmieliłem ślmak w Transalpie to winna była zapieczona linka.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha TTR 600
Witam Panowie mam takie pytanie ,urwała mi się stopka z kawałkiem ramy przy ttr 600 kopanej i moje pytanie brzmi czy jak będę spawał migomatem i odepne moduł zapłonu to wystarczy czy zrobić coś jeszcze ktoś napewno spawał coś na moto to może podpowie z góry Dzięki.
- stożunio
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT600R 2001r.
Ja odpinałem tylko moduł, więcej elektroniki w tym motocyklu nie ma.