Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
- MPS
- Lubiący błoto
- Motocykl: yamaha xt600 3tb
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
tłok kupiłem oryginalny yamahy za ok 500zl, chcialem wsadzic wossnera, ale różne są opinie. skoro na oryginalnym było zrobione ponad 50 tys km bez remontu, to myślę, że na tym też pojeżdże, wymieniłem też wał, niby był lepszy od mojego, ale jednak używka i się obawiam, że to był błąd bo korby nie robiłłem, zabrakło finansów. Teraz na weekendzie pomalowałem mojego dziadka, wrzuce foty jak wyszło;)
- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
Szybkie pytanie. Kupię gdzieś komplet szprych do 18 z tarczą? Czy tylko na zamówienie? Jak na zamówienie to gdzie mi dorobią za normalne pieniądze?
Pisałem do Bartnika z Częstochowy, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi.
I jeszcze jedno. Oryginalne mają zgrubienie przy piaście. Może lepiej od razu wziąć całe takiej grubości jak przy piaście i ewentualnie w obręczy rozwiercić otwory pod nyple
Pisałem do Bartnika z Częstochowy, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi.
I jeszcze jedno. Oryginalne mają zgrubienie przy piaście. Może lepiej od razu wziąć całe takiej grubości jak przy piaście i ewentualnie w obręczy rozwiercić otwory pod nyple
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
100km. Chodzi mi o wymiany oleju zaraz po remoncie silnika więc te 100km a 1000km to ogromna różnica.Kmil pisze:Terenowiec dodatkowe 100 czy 1000 km ?
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Ja mam właśnie tak zrobione - rozwiercony otwór w obręczy i piaście oraz szprycha już o wymiarach metrycznych. Jak coś to mam gościa, któremu oddajesz koło i ogarnia temat od A do Z, łącznie z dorabianiem szprych itp., namiary na PW jak cośmlody pisze:I jeszcze jedno. Oryginalne mają zgrubienie przy piaście. Może lepiej od razu wziąć całe takiej grubości jak przy piaście i ewentualnie w obręczy rozwiercić otwory pod nyple

- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
To o co chodzi z tym olejem w końcu? Jeżeli go ubyło tyle ile pisałeś, to na pewno nie pojeździsz na tym tłoku zbyt długo...MPS pisze:tłok kupiłem oryginalny yamahy za ok 500zl, chcialem wsadzic wossnera, ale różne są opinie. skoro na oryginalnym było zrobione ponad 50 tys km bez remontu, to myślę, że na tym też pojeżdże, wymieniłem też wał, niby był lepszy od mojego, ale jednak używka i się obawiam, że to był błąd bo korby nie robiłłem, zabrakło finansów. Teraz na weekendzie pomalowałem mojego dziadka, wrzuce foty jak wyszło;)

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
MPS - powiem ci tak ja zakupiłem wossnera bo cena oryginalnego zestawu ,osobno pierścienie ,tłok , sworzeń powaliła mnie ceną na kolana w swoim czasie w ASOterenowiecc pisze:To o co chodzi z tym olejem w końcu? Jeżeli go ubyło tyle ile pisałeś, to na pewno nie pojeździsz na tym tłoku zbyt długo...MPS pisze:tłok kupiłem oryginalny yamahy za ok 500zl, chcialem wsadzic wossnera, ale różne są opinie. skoro na oryginalnym było zrobione ponad 50 tys km bez remontu, to myślę, że na tym też pojeżdże, wymieniłem też wał, niby był lepszy od mojego, ale jednak używka i się obawiam, że to był błąd bo korby nie robiłłem, zabrakło finansów. Teraz na weekendzie pomalowałem mojego dziadka, wrzuce foty jak wyszło;)

Co do zużycia ilości oleju to jest zastanawiające - jak dla mnie własnego myślenia i działania najlepsza rada na forum ci nie zastąpi - wiec działaj i analizuj wg tego konstruktywnie

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- MPS
- Lubiący błoto
- Motocykl: yamaha xt600 3tb
Mi się wydaje, że wina leży raczej w uszczelniaczach zaworowych, niby były zkaładane nowe, ale jakieś chińskie gówno pewnie założyli, głowica była sprawdzana u paluszka zostawilem tam 350zl. Także niedlugo tam sobie zajrze, bo chyba sobie silnik pomaluje jeszcze.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 350 1985
XT 600 1993 3TB - Lokalizacja: Płock
Mam pytanko w 3TB wyciągnąłem napinacz rozrządu i zostały jeszcze 4 kliki to wymieniac łańcuch czy można jeszcze trochę pojeździć??Dodam,że z 3,5 tys temu było 5 więc teoretycznie pomału się wyciąga.....
Dzień bez jazdy to dzień stracony 

- piotrek023
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 3TB, GPZ 500
Powinieneś juz wymienić ale jak nie masz kasy na nowy to do końca sezonu dojezdzisz 

- piotrek023
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 3TB, GPZ 500
Powie mi ktoś czy odcinek instalacji między dolną półką amortyzatorów a główką ramy jest owinięty jakąś taśmą ?