Na przykład chemii do mycia karoserii aut...ArturS pisze:Jakiej chemii? Co tam może szlag trafić?

Znajomy tak wymył gaźnik i rozkalibrował się.
Na przykład chemii do mycia karoserii aut...ArturS pisze:Jakiej chemii? Co tam może szlag trafić?
Dokładnie. Chociaż muszę przyznać, że po delikatnym rozciągnięciu sprężynki zaworka wyniki z dwóch sposobów prawie zaczęły się pokrywać z serwisówkąArturS pisze:Jedna uwaga - ustawienie poziomu paliwa w komorze pływakowej sposobem na odwrócony gaźnik zgodnie z serwisówką, to błędne ustawienie - czyt. będziesz miał problemyUstaw na wężyk.
terenowiecc pisze:Sprzęgło jednokierunkowe, w większości stuka, jak nie w każdym
Tzn. jak bo nie wiem, regulowałem według zaleceń na forum i serwisówki..ArturS pisze:U mnie tak wali, nie przejmuję się tematem (np 1:24 na filmie http://www.youtube.com/watch?v=r8cVqo4mxns ).
Jedna uwaga - ustawienie poziomu paliwa w komorze pływakowej sposobem na odwrócony gaźnik zgodnie z serwisówką, to błędne ustawienie - czyt. będziesz miał problemyUstaw na wężyk.
Mam rozumieć, że przez kilka sekund za nim pompa zaciągnie olej, silnik będzie chodził na sucho?Magic pisze:za małe obroty by coś zaobserwować! Nie męcz silnika na sucho, szkoda zachodu, jak składałeś silnik tak jak nakazuje pismo święte, to nie masz się czego obawiać. Jak poskładasz wszystko do kupy odpal silnik, odpowietrz układ smarowania i manetka do oporu przez 30kmKręcenie silnikiem bez zaplonu niczemu nie sluży, a tylko pogarsza sprawe bo już zaczynają się przycierać pierścienie - wiem wiem trudno się powtrzymać, ale tak niewiele zostalo...