pb 5.20 /100 km na inny wynik - a cała reszta to kwestia gustu

też mam silnik z pszystawką pod rozruchajkę model xt600 3uw 93rok kumpel ma 3tb 94r i też ma tą przystawke choć mamy tylko kopniakaKula pisze:Gacek, nie mam rozruchajki elektrycznej w Xt, tylko kopkę. choć fakt, że mam "przygotowane" fabrycznie miejsce (przystawkę) na jej zamontowanie.
ale z jakiej paki coś takiego posiadam to pojęcia zielonego nie mam
a co do skrzynki, jeżeli ma fabrycznie 15/39 to będzie duża różnica jak założę 15/45?
W waszym modelu opcja kopniak była dostępna pod zamówienie i zapewne przy jakiejś cenowej różnicy, więc jakiś procent nabywców decydował się na kopkę (zapewne fani i byli posiadacze 2KF) więc żeby taniej było fabryka wywalała elektryczny rozrusznik nie zmieniając nic więcej z lewej strony, dokładając kopkę. Tak przynajmniej opisywali to w gazatach.ogur69 pisze:też mam silnik z pszystawką pod rozruchajkę model xt600 3uw 93rok kumpel ma 3tb 94r i też ma tą przystawke choć mamy tylko kopniakaKula pisze:Gacek, nie mam rozruchajki elektrycznej w Xt, tylko kopkę. choć fakt, że mam "przygotowane" fabrycznie miejsce (przystawkę) na jej zamontowanie.
zauważyłem że moto z rozruchajką ma troche inny kształt przystawki na deklu,z tego co mi wiadomo to w naszych niema flaków w pszystawce,choć są otwory pod rozruchTrampek pisze:W waszym modelu opcja kopniak była dostępna pod zamówienie i zapewne przy jakiejś cenowej różnicy, więc jakiś procent nabywców decydował się na kopkę (zapewne fani i byli posiadacze 2KF) więc żeby taniej było fabryka wywalała elektryczny rozrusznik nie zmieniając nic więcej z lewej strony, dokładając kopkę. Tak przynajmniej opisywali to w gazatach.ogur69 pisze:też mam silnik z pszystawką pod rozruchajkę model xt600 3uw 93rok kumpel ma 3tb 94r i też ma tą przystawke choć mamy tylko kopniakaKula pisze:Gacek, nie mam rozruchajki elektrycznej w Xt, tylko kopkę. choć fakt, że mam "przygotowane" fabrycznie miejsce (przystawkę) na jej zamontowanie.
W 95r. całkowicie zrezygnowano z tej opcji zapewne dlatego że po pojawieniu się TTS w 93r. zainteresowanie wersją K spadło.
Masa to jedno, a drugie to jej rozłożenie. Sam piec lekki nie jest, a na dodatek ta masa idzie na przód. W TT zauważyłem, że wystarczy żeby koło podskoczyło na jakimś kamieniu czy górce i już sprzęt leci na gumie. Po prostu najgorzej jest podnieść ten przód, a potem to już samo idzieGacek pisze:ale do tej wszystko czym miałem okazje jeździć przy mocy 45 kucy rwało motor do 2- 3 biegu na koło .Nie rozumiem dlaczego xt tak nie ma może masa ?