Tenerowiec, głowicę też dajesz do sprawdzenia?
Hehe najbardziej będzie szkoda pierwszy raz go zabrudzić bo będzie ładnie wszystko wyczyszczone i wymyte a złożony motocykl dobrze umyć to nie taka prosta sprawa.seboo pisze:Powstaje piękna maszyna. Widać, że robisz to z głową i wkładasz w to serce. Jedyny minus jest taki, że takim cukierasem szkoda będzie w teren ganiać
.
Niestety numerów kolorów nie znam. Nie zależało mi na idealnym odwzorowaniu koloru, powiedziałem tylko, że rama ma być czerwona a wahacz siwy. W szczegóły się nie wdawałem.Kowal pisze:Podałbyś numery kolorów, którymi malowałeś proszkowo.
Czy kolor ramy nie wyszedł trochę pomarańczowy (czy to mój monitor tak wyświetla)?
To nowy tłok, na denku są widoczne jakieś zacieki. Może tak jak Artur pisze, po myciu czy coś w tym stylu.Gacek pisze:Terenowiec zapytam ? na zdjęciu z tłokiem widać co to jest - na tym tłoku taki popękany ?
W sumie nie zastanawiałem się jeszcze nad głowicą, leży w pudle, nic z nią nie robiłem. Na dniach rozepnę zawory i zobaczę jak to wygląda ale raczej nigdzie wiózł jej nie będę. Wymienię uszczelniacze, dotrę gniazda i wsioArturS pisze:Nie popękany, tylko jakiś zaciek, jakby oblać jakimś płynem i zostawić do wyschnięcia. Wnioskuję, że po obróbce czymś te tłoki myjąPodobnie było u mnie.
Tenerowiec, głowicę też dajesz do sprawdzenia?
Może coś żeście się nie dogadali, ponieważ mnie skasował kilkanaście zł za MONOCROSS w kolorze żóltymterenowiecc pisze:Duboisi wycenił 2 sztuki naklejki na wahacz o wymiarach 35x250mm na 120zł
Bo to właśnie sprzęt Maziego, a obecnie jego bratamoto1488 pisze:wydaje mi się że znam moto z pierwszych fotek... Jeśli kolega Mazi jest/był aktywny na forum yamahy xj to jestem niemal pewiem że tam widziałem fotki a to za sprawą olejarki łańcuchowej którą wtedy budowałem oraz motocykla który kiedyś posiadałem
Wiem, wiem Ty Gacek masz Wossnera (przez duże W)Gacek pisze:Badziwiewnie jak dla mnie to wygląda wiec zapytałemale nie zamierzam drążyć wątku bo jeszcze ktoś się pogniewa
Możliwe chociaż wydaje mi się, że wyraźnie napisałem o co mi chodzi. Za dwie naklejki na wahacz wykonane ploterowo powiedział mi około 20zł a za dwie naklejki na folii przezroczystej (takie jak oryginalnie) około 120zł. Więc albo źle coś zrozumiałem albo cena rzeczywiście jest abstrakcyjnaKAJOW pisze:Może coś żeście się nie dogadali, ponieważ mnie skasował kilkanaście zł za MONOCROSS w kolorze żóltym
Mazi to mój Brat i to był jego motocykl a teraz jest mój - tak jak pisze Pawlo. Zresztą wszystko jest opisane w pierwszym poście tematu.Z forum XJ możesz kojarzyć go bo kiedyś jeździł takim motocyklemmoto1488 pisze:wydaje mi się że znam moto z pierwszych fotek... Jeśli kolega Mazi jest/był aktywny na forum yamahy xj to jestem niemal pewiem że tam widziałem fotki a to za sprawą olejarki łańcuchowej którą wtedy budowałem oraz motocykla który kiedyś posiadałem
moto1488 pisze:wydaje mi się że znam moto z pierwszych fotek... Jeśli kolega Mazi jest/był aktywny na forum yamahy xj to jestem niemal pewiem że tam widziałem fotki a to za sprawą olejarki łańcuchowej którą wtedy budowałem oraz motocykla który kiedyś posiadałem
Żartuję, nie traktuję Twoich wypowiedzi jako chęci dowartościowania sięGacek pisze:Terenowiec bez urazydobrze ciśnieniowo odlany stop powinien równomiernie nasycać swoją strukturę - może pochopnie oceniłem wygląd z fotki - bawiłem się w lanie alu często kiedyś gotowałem tłoki w oliwie wyłazi przy tym sporo mankamentów w sumie wygląd nie jest az tak istotny ale może wskazywać na nie doskonałości odlewu
.W sumie masz nowy tłok zrobiłeś szlifa czas pokaże co i jak
.Ja nie traktuję takich spraw na poziomie dowartościowania się droższym tłokiem itp .Wszystko ma swoje wady i zalety i normalnie o tym tu piszę - rozmawiam .Z swojej strony życzę ci bezawaryjnego długiego upalania i jak najmniej wydanych dutków w sprzeta
.