Pasował praktycznie P&P, zostaje kupić ślizg łańcucha i potrzebuję kilku ogniw łańcucha, bo oryginalny transowy jest zbyt krótki. Jeśli komuś zbywa chętnie przygarnę (jak dobrze pamiętam jest to łańcuch 525).
Jeszcze bez koła:
Jak uda się to jutro zrobimy przymiarkę do osłon boczków, baku oraz osłony pod silnik. Oryginalnych nie zamierzam montować...mazi pisze:Kolejny dzień urlopu. Żona z Małym do Babci, a ja do garażu kręcić transa![]()
Dzisiaj udało się przypasować blokadę bębna hamulcowego i zamontować tylne koło. Wygląd motocykla bardzo podoba mi się. Jest tak jak chciałem, żeby wyglądał.
Mam lekkie obawy co do samej wysokości motocykla. Tutaj widać jak motocykl wygląda pod obciążeniem mojego Ojczulka:
Jest wysoko...
Tak to wygląda pod obciążeniem masę samego motocykla:
Tutaj z lekka widać rzeźbę blokady bębna. Ładnie wpasować udało się ją w oryginalne mocowanie zacisku od RD04:
Na półce czeka zacisk od XR650, aczkolwiek znalezienie koła 18" od Hondy okazuje się nie takie łatwe. Stąd póki co zostaje te co jest, kupić muszę jedynie nową oponkę
I z drugiej strony:
Tu jeszcze bez osłony i prowadnicy łańcucha:
Muszę kupić nowy ślizg łańcucha do RD04- niestety zapewne te 200PLN za kawałek gumy poleci![]()
Mały detal:
Jeszcze z tymczasowym kołem:
Napinacze od XT po lekkim przystosowaniu:
Miejsca na 18" jest w cholerę:
Tutaj zapomniany 1VJ...
Coraz bardziej kusi sprzedanie go, przydałoby się kasy na dokończenie na przyzwoitym poziomie Transa![]()
Jednak wszystko robię, żeby go nie sprzedać... jak już ogłosiłem go to w takim miejscu gdzie nikt nie zagląda
Wyglądają ok.ArturS pisze:Odnośnie podwyższenia, to dostępne już są przedłużenia 2 i 3cm. Póki sklepu on-line nie uruchomimy to wszelkie info u Thorgala http://forum.transalpclub.pl/viewtopic. ... 23#p160478
Dostałem go razem z przednim zawieszeniem i półkami. Oryginalnie montowany w XR - tak więc może warto w ASO spytać?zul pisze:Gdzie nabyłeś ten "mały detal" od przowodu hamulcowego przód ? pozdr
Do czego te pasy są wykorzystywane? Pytam, żeby wiedzieć gdzie to kupić. Czy chodzi Ci o szeroki pas wykorzystywany np. do przenośników?batagur pisze:Jako ślizg łańcucha polecam trochę zabawy z pasem transmisyjnym. Za grosze i na długo.