XT 600

Pokaż innym swój motocykl!
mazi
Administrator

Re: XT 600

Post autor: mazi »

Kula pisze: mam takie pytanko, ile jest kalamitek na wahaczu bo naliczyłem 3, co ile olej się wymienia? maiłem jakiś płyn w airboxie coś na podobe oleju czy to oznacza że jest coś nie tak? i ostatnie pytanie, ma ktoś pomysł jak podłączyć scottoilera do Xt? bo to działa na zasadzie podciśnienia, a w Xt nie ma podciśnieniowych gaźników zgadza się?
1. z pamięci chyba 3, ale sprawdz w serwisowce. dwie na wahaczu na gorze smarujace mocowanie wahacza do ramy i jedna (a moze dwie, nie pamietam) na podstawie amora.
2. filtr oleju powinien byc zwilzony specjalnym olejem do tego, mozliwe ze ktos zwilzyl go zwyklym olejem lub po prostu przesadzil i nacieklo...
3. Z tego co przypatrywalem sie gaznikow to jest mozliwosc podpiecia scotta, ale teraz nie wskaze Ci dokladnie w ktore miejsce w gazniku.
---
Pozdrawiam
mazi
mazi
Administrator

Post autor: mazi »

Kula pisze:kolejne spostrzeżenie co do jazdy XT, moto jest czułe na koleiny w asfalcie, bynajmniej takie mam wrażenie.
Gdyby ktoś odpisał mi na poprzedniego posta to byłbym wdzięczny ;)

Co znaczy czule ?
Sprawdz przod, czy nie ma luzow na glowce, czy os kola jest dobrze skrecona i czy masz olej w lagach i dobre uszczelniacze. Jesli olej jest i uszczelniacze nie puszczaja to dopompuj przod.
---
Pozdrawiam
mazi
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie
Motocykl: XR 400R

Post autor: Kula »

endumazi gdybyś później wskazał mi miejsce gdzie można go podpiąć to byłbym bardzo wdzięczny ;)
niby wszystko jest w porządku z przodem i w sumie jest dosyć twardy, nie raz jak przejeżdżam przez koleiny to mam takie wrażenie "niestabilności" ale chyba to tylko wrażenie, zresztą sam nie wiem. a jak przód się pompuje?
jak będę miał papierowy filtr to też trzeba go nasączać?
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
Awatar użytkownika
Tomiacho
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 43f

Post autor: Tomiacho »

Kula pisałeś, że będziesz miał za niedługo nowe oponki. Jakie zakładasz? Ja też muszę kupić i się zastanawiam jakie wybrać.
Cold and Ugly

Ręce w błocie, chuj w tawocie to crossowiec przy robocie
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie

Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
Awatar użytkownika
Tomiacho
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 43f

Post autor: Tomiacho »

Napisz potem jak się na nich jeździ. Zastanawiałem się nad mitas E-09
Cold and Ugly

Ręce w błocie, chuj w tawocie to crossowiec przy robocie
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie

chciałem mitasa E-09 i wszędzie zbiera ona pozytywne opinie, ale nie stać mnie na nią... kurde, teraz patrzę na allegro to są dużo taniej :( ku*wa teraz też dokładnie zobaczyłem co Packman proponuje i te mitasy są w podobnej cenie co te maxxis, no nic, trudno, obaczymy jak te maxxis będą się sprawować myślę, że nie będzie źle ;)
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie

takie pytanie, jak długo rozgrzewacie moto przed sprawdzeniem poziomy oleju? aż zbiornik (rama) oleju będzie zaczynał robić się ciepły?
Awatar użytkownika
ogur69
Po kostki w błocie

Post autor: ogur69 »

Kula w twoim 3tb przodu się nie pompuje co do filtra papierowego można go wytrzepać lub wydmuchać z kurzu umnie 3 wydmuchania w sezonie i wymiana na nowy. ja mam oszczędnie ustawiony gażnik takwięc rozgrzewam na ssaniu pare minut aby niezgasł bez ssania olej ma wtedy około 45stopni.mojego kumpla xt po 30 sekundach można wyłączyć ssanie ale żre 6l/100km
ludzie dzielą się na czystych i szczęśliwych
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie

ok dzięki, a wiesz może czy da się podłączyć pod to Scoottoilera?
i chodzi o to kiedy sprawdzać poziom oleju? jak olej w ramie będzie ciepły?
ODPOWIEDZ