Gacek ja nie oczekuję cudów od tego zawiasu. Chciałbym po prostu żeby był w miarę sztywny i przyzwoicie tłumił. Amortyzator KTM'owski czy chociaż taki jak w TT to z tego nigdy nie będzie i ja nawet tego nie oczekuję.
Tył mam oryginalny ale w dobrej kondycji, rozkręcony dość mocno więc w razie potrzeby można podkręcić sprężynę. Przód zmianie sprężyn również lepiej pracuję i na obecną chwilę jestem zadowolony. Śmiga się przyjemnie. Jak sobie wspomnę jak pracował zawias zaraz po tym jak kupiłem motocykl a jak pracuje teraz to jest niebo a ziemia, w ogóle inna bajka.
Pawlo - Szczerze powiem, że ani razu nie miałem tego zbiornika założonego na moto w ubiegłym sezonie więc farba się trzyma elegancko

Latałem tylko po dziczy i rzadko kiedy zalewałem więcej jak 10l paliwka więc nie była mi potrzebna większa bańka. A co do kolektora to mam zamiar go wypolerować, może nawet cały układ wraz z tłumikiem wypucuję. Chętnie bym Ci podesłał go do zrobienia bo mi się strasznie podobał efekt polerki Twojego kolektora ale póki co jestem spłukany i chyba sam się tym zajmę przy weekendzie
Kolejna sprawa którą się zajmuję teraz to spowalniacze - próbuję zrobić z nich hamulce

Mam na myśli głównie przód, który po czyszczeniu zacisku i zmianie klocków nadal nie hamował z zadowalającą mnie skutecznością. Zapewne regeneracja pompy hamulcowej by pomogła ale wpadłem na nieco inny pomysł, jak coś to da to napiszę.
Pozdrawiam
Mateusz
PS. Gacek na takie tereny jakie masz do dyspozycji to nic tylko dokupić coś lekkiego do towarzystwa dla XT i upalać a XT traktować jak bardziej onrołd i lajt drajwing bajk