Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha XT 600
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
rusza się na klinie na boki prawo lewo jest wyczuwalny luz prosze tutaj film https://www.youtube.com/watch?v=-UW7Zs076Gk
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha TTR 600
Masz tam zdjęcie schematu jak złożyć na wcześniejszym moim poscie i nie zapomnij o tym punkcie który jest na tej dużej zębatce na wale i na tej zębatce na balanserze muszą się zgrać bo jak o tym zapomnisz to będą jaja .
-
- Lubiący błoto
Tu masz fotkę o co chodzi .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha XT 600
Dzięki nawet bym nie pomyślał o tym kurde
-
- Lubiący błoto
Spoko :browar:wyszło by przy pierwszym odpalaniu
mi też wpadły te punkty w oko w ostatniej chwili bo nawet nie chce myśleć jak bym musiał ściągać jeszcze raz dekiel trzeba sobie pomagać w miarę możliwości .

- Tygrys
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Był tt600 s 4GV jest xr600
No i jak dekiel zdjęty to mus wymienić simmering do smarowania wału i gumkę od zaworka zwrotnego.
-
- Lubiący błoto
Dokładnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Łukasz, a te punkty z tych zębatek,to w jakim sensie muszą się ze sobą zgraćŁukasz TTR600 pisze:Tu masz fotkę o co chodzi .

Czy są jakieś dodatkowe punkty na karterze,z którymi to ma się wszystko zgrywać?
Czy jakoś te punkty z tych zębatek łączysz jakimś liniałem,czy czymś w tym stylu?
Mógłbyś temat bardziej rozwinąć.
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Fryzjer musisz tak ustawić tryby na balanserze i na wale względem siebie aby punkty zaznaczone na fotkach zgrywały się ze sobą w trakcie obracania silnikiem. Czyli kręcisz silnikiem i te dwa punkty co jeden obrót muszą się "stykać".
Dziękuję Terenowiec
.O takiej synchronizacji nie pomyślałem.Informacja przyda mi się w przyszłości.Im więcej czytam to forum,to dochodzę do wniosku,że przez brak wiedzy,można sporo popsuć przy naprawie tego silnika.
Jeszcze mam pytanie.Często na portalach ogłoszeniowych,widzę na sprzedaż wałek balansera.Ciekawi mnie, co takiego może się w nim popsuć i czy warto taki wałek kupić jako część zapasową na czarną godzinę

Jeszcze mam pytanie.Często na portalach ogłoszeniowych,widzę na sprzedaż wałek balansera.Ciekawi mnie, co takiego może się w nim popsuć i czy warto taki wałek kupić jako część zapasową na czarną godzinę