Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TTR600
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - TT/TTR/TTRE
ciekawie zrobiona owiewka tylna http://allegro.pl/yamaha-ttr600-2001r-i4593622324.html . Ktoś może kojarzy od czego to, co to za patent albo w ogóle zna ten motór? 

- glina
- Po ośki w błocie
- Motocykl: była : TT600E 1998
jest : DRZ400E 2002 - Lokalizacja: Bolesławiec
Czy gdy na rozgrzanym silniku, na luzie, wciśnie się sprzęgło i słychać klekotanie (nie za głośne) to oznacza, że łańcuszek rozrządu kwalifikuje się do wymiany ? Akurat nie mam pod ręką zwykłych (zagiętych) kluczy imbusowych, a takim z zestawu nie mogę się tam dostać (chodzi o te 2 śrubki na bokach na napinaczu) - więc nie mogę zobaczyć na którym ząbku jest. Przebieg spory - 60k km
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TTR 600
Błotniczek i boczki troche jakby ktm-em zalatują ale to równie dobrze jakiś aftermarket może być.
Co do łańcuszka, po co wróżyć, wykręć napinacz i tyle.
Co do łańcuszka, po co wróżyć, wykręć napinacz i tyle.
- KrisDOA
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT600E Belgarda 4GV
Hej. Nie chce mi się osuszać zbiornika więc zapytam znawców modelu. Ile wchodzi pod korek do Belgardy rocznik 1999? Zalewam pod korek zaraz po włączeniu rezerwy jakieś 9 litrów. Nie wiem ile można przejechać na rezerwie? Zawsze włączam na RES jak na budziku mam 165~180km w zależności od terenu. Moto zaczyna strzelać masakrycznie w wydech przed przełączeniem kranika na rezerwę. W ostateczności wsadzę butelkę 2 litry benzolu do plecaka i sprawdzę sam. Średnie spalanie wychodzi mi 5,3 litra na setkę. Zawsze po włączeniu rezerwy już osrany szukam najbliższego CPN-u bo nie wiem kiedy moto zdechnie.
- glina
- Po ośki w błocie
- Motocykl: była : TT600E 1998
jest : DRZ400E 2002 - Lokalizacja: Bolesławiec
Zbiornik ma 10 L oficjalnie. Nie lepiej wcześniej zatankować do pełna niż później gdzieś w terenie się zamartwiać czy wystarczy ? Ja tankuję przy 160-170 km na liczniku (jakieś 7 litrów do pełna).
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
glina pisze:Ja tankuję przy 160-170 km na liczniku (jakieś 7 litrów do pełna).

Ja leję zawsze co 100km i wchodzi 6 litrów

- przemek7912
- Lubiący błoto
- Motocykl: TT 600 E Begarda
a mi raz na trasie na zębatce 16 z przodu spaliła 4 litry
- KrisDOA
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT600E Belgarda 4GV
No to dziwne. Od włączenia rezerwy zrobione 9km i weszło 10litrów równo pod korek. Na budziku 170km tylko asfalt. Muszę sam jednak zmierzyć tą rezerwę, jak się włączy to zleję wachę spustowym wężem zobaczymy ile jej tam jest. Nie lubię lać pod korek bo gorzej mi się jeździ, źle postawić moto na koło a w terenie gorzej podnieść po glebie. Może to głupie ale czuję różnice jak w zbiorniku jest połowa.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TTR 600
Panowie, traktor znowu odmówił posłuszeństwa i strzela ogniami oraz czarnym dymem. Po względnej regulacji gaźnika już jej nie zalewa bo świeca ma normalny kolor, rozrząd też sprawdziłem dla pewności. Znalazłem w necie temat z identycznymi objawami tylko w XT, wymiana modułu pomogła. Tak więc moje pytanie brzmi, czy od któregoś XTka moduł spasuje czy szukać konkretnie do TTR?
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TT600R
Moduł tylko od TTR, niestety od niczego innego nie podpasuje.
Sprawdź iskrę
Sprawdź iskrę