Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha XT 600 r 84
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi.
na pewno sprawdź pierwsze akumulator styki to akurat oczywiste po drugie jak wychodzi kabel od strony zębatki powiedzmy że z prądnicy na którejś kostce w której są tylko dwa kable jeśli one u mnie w 43f były na odwrót założone miał mniejsze napięcie prądu i mniejsza iskrę ale ogólnie przejrzyj kostki od lampy pewnie któraś błotem będzie zasmarkana miałem to samo
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 43 f .była
TT600 r. była
....
no akumulator i kostki to podstawa... czy od jednej kostki by całe zasilanie siadło ? cisnę do garage rozpracowac
dzięki XfarmerX

dzięki XfarmerX

-
- Lubiący błoto
ja miałem wszystko niby na oko ok a okazało się że kabel z masy był choć masy nie było wystarczył kabelek od żarówki do ramy poprowadzić i działa wszystko
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600E `03
Szybkie kontrolne pytanko. Lusterka w XT600E mają gwint M10 i prawa strona ma lewy gwint?
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
Tak. Jak i u każdej yamahy. M10 i od strony manety gazu lewy gwint.
-
- Lubiący błoto
siemka kupował już ktoś z was części z ebaya z niemiec bo chciałem się upewnić czy czasem nie ma jakiś tam problemów jakby ktoś mógł zerknać na tą aukcje bo moim zdaniem się opłaca
http://www.ebay.pl/itm/Zylinderkopf-kom ... 018wt_1165
http://www.ebay.pl/itm/Zylinderkopf-kom ... 018wt_1165
-
- Czyścioch
czesc,
w zwiazku z tym, ze szukam powolutku sprzeta mam pare pytan.
Powiedzmy, ze znalazlem juz cos co by mnie interesowalo. Jest to XT 600 2kf z 89roku.
Nalatane ma przeszlo ponad 50 tys km.
Ogladalem, wyglada przyzwoicie problem jest jednak taki, ze cos stuka w silniku jakos do 2tys obrotow. Potem juz nie...
Sprzedawca twierdzi, ze to zebatka trybu zdawczego czy cos takiego potem dodal, ze przy tym przebiegu trzebaby juz pomyslec o szlifie, tloku, pierscieniach itd.
Nie wiem czy jest sens pchac sie w taki motocykl ?
w zwiazku z tym, ze szukam powolutku sprzeta mam pare pytan.
Powiedzmy, ze znalazlem juz cos co by mnie interesowalo. Jest to XT 600 2kf z 89roku.
Nalatane ma przeszlo ponad 50 tys km.
Ogladalem, wyglada przyzwoicie problem jest jednak taki, ze cos stuka w silniku jakos do 2tys obrotow. Potem juz nie...
Sprzedawca twierdzi, ze to zebatka trybu zdawczego czy cos takiego potem dodal, ze przy tym przebiegu trzebaby juz pomyslec o szlifie, tloku, pierscieniach itd.
Nie wiem czy jest sens pchac sie w taki motocykl ?
-
- Po ośki w błocie
Wszystko jest względne. Zależy za ile, jakie masz nastawienie i wiele innych rzeczy przy okazji.
-
- Czyścioch
z wierzchu wyglada ladnie, poodzierana nie jest jakby terenu nie widziala - sprowadzona.
patrzylem na te oryginalne malowania tutaj XT i wszystko sie zgadza poza tymi plastikami bocznymi - te sa juz gole czarne i nie ma tych oslonek na rece przy manetce i raczce sprzegla.
jest za 4 tysie do rejestracji jeszcze. Nastawienie ? Czy jestem napalony czy tez nie ?
Nie, nie jestem, ale gdziestam czytalem, ze te 2kf to najlepsze ponoc sa. Po prostu moge czekac i szukac czegos, wiecej zdaze odlozyc przynajmniej tak sobie to tlumacze
patrzylem na te oryginalne malowania tutaj XT i wszystko sie zgadza poza tymi plastikami bocznymi - te sa juz gole czarne i nie ma tych oslonek na rece przy manetce i raczce sprzegla.
jest za 4 tysie do rejestracji jeszcze. Nastawienie ? Czy jestem napalony czy tez nie ?

Nie, nie jestem, ale gdziestam czytalem, ze te 2kf to najlepsze ponoc sa. Po prostu moge czekac i szukac czegos, wiecej zdaze odlozyc przynajmniej tak sobie to tlumacze

-
- Po ośki w błocie
Rejestracja 600, remont tysiak? to już prawie 6.
A tu za 4 taka sama po remoncie z numerami http://www.jaslo24.pl/ogloszenia/szczegoly/270418
A tu za 4 taka sama po remoncie z numerami http://www.jaslo24.pl/ogloszenia/szczegoly/270418