remont silnika
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Re: remont silnika
Poszło PW.
Głowica to prostszy temat, o ile nie trzeba rzeźbić coś więcej. Jeśli prowadnica , czy gniazdo do wymiany, to też bym dał do Motor-Tech, ew. Redo w Żorach, ale tam mam dalej, a zawsze wolę jechać i zamienić parę słów z majstrem niż odbierać (jak w Redo) części od pani za kasą.
Głowica to prostszy temat, o ile nie trzeba rzeźbić coś więcej. Jeśli prowadnica , czy gniazdo do wymiany, to też bym dał do Motor-Tech, ew. Redo w Żorach, ale tam mam dalej, a zawsze wolę jechać i zamienić parę słów z majstrem niż odbierać (jak w Redo) części od pani za kasą.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Moim zdaniem wszędzie mogą zj...ac sztukę
Motor tech tez zaliczał wpadki do dzisiaj nie robią walów do CR .Aby tego uniknąć I rzetelnie się wypowiedzieć należało by po takiej naprawie zweryfikować niezależnie wszystko po kolei .
Dobra alternatywą przy wymianie korby jest zweryfikowanie na miejscu podczas odbioru bicia czopów wyważenia i pozostałych wymiarów zna ktoś firmę która tak działa
?.

Dobra alternatywą przy wymianie korby jest zweryfikowanie na miejscu podczas odbioru bicia czopów wyważenia i pozostałych wymiarów zna ktoś firmę która tak działa

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600
jeżeli ktoś w okolicy ma taki zakład to pewnie jest to możliwe, grunt żeby mieć odpowiednie narzędzia i pojęcie jak ich używać.
majstrów typu "milometr nie kilometr" nie brakuje
ciągnik rolniczy mógłbym bez wachania naprawiać tu na miejscu,ale motocykl............
majstrów typu "milometr nie kilometr" nie brakuje
ciągnik rolniczy mógłbym bez wachania naprawiać tu na miejscu,ale motocykl............
-
- Po kostki w błocie
szukam krótkiego wału na 35mm,jakby ktoś taki posiadał to proszę o wiadomość,
najlepiej z zajechaną korbą bo bez żalu pójdzie do wymiany;)
najlepiej z zajechaną korbą bo bez żalu pójdzie do wymiany;)
-
- Po kostki w błocie
Panowie mam pytanie.........................
czy do ramy 34L podejdzie bez grubszej rzeźby zbiornik z 43F, dizajn 43f podoba mi się o wiele bardziej
modele 43f i 2KF jak dla mnie są najfajniejsze ze wszystkich XTek
czy do ramy 34L podejdzie bez grubszej rzeźby zbiornik z 43F, dizajn 43f podoba mi się o wiele bardziej

nie idź tą drogąmichcio1985 pisze:Panowie mam pytanie.........................
czy do ramy 34L podejdzie bez grubszej rzeźby zbiornik z 43F, dizajn 43f podoba mi się o wiele bardziej![]()
najładniejszy zbiornik to zbiornik od małej tenery (niepowtzrzalny) - 34l w szczególności - będziesz żałował
- Kula
- Po ośki w błocie
- Motocykl: XR 400R
A co motocykl to prom kosmiczny że niby taki skomplikowany?michcio1985 pisze:ciągnik rolniczy mógłbym bez wachania naprawiać tu na miejscu,ale motocykl............
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
michcio1985 pisze:Panowie mam pytanie.........................
czy do ramy 34L podejdzie bez grubszej rzeźby zbiornik z 43F, dizajn 43f podoba mi się o wiele bardziej![]()
Proponowałbym w tym wątku:
viewtopic.php?f=13&t=3879
-
- Po kostki w błocie
Kiedys mi wyszlifowali jajko w cyylindrze, a pozniej w cylku of sprezarki za ciasno spasowali tlok
-
- Po kostki w błocie
Ok,jest ze z 2kf nie pasuje do 43f. Ale 43f to niby blizniaki z 34L a wlasnie o to mi chodzi.fryzjer pisze:michcio1985 pisze:Panowie mam pytanie.........................
Proponowałbym w tym wątku:
viewtopic.php?f=13&t=3879