XT 600 Z TENERE

Pokaż innym swój motocykl!
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Re: XT 600 Z TENERE

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

Jak zwykle niedoczytałem na oczy pada :? . (Royal znaczy królewski) :lol:
Awatar użytkownika
homeraczos
Lubiący błoto
Motocykl: yamaha tt 600

Post autor: homeraczos »

ale monster truck typowy turystyk tenerą nie poszaleje się ale można założyć na niego 2 namioty śpiwory łóżka polowe wędki kuchnię polową i ruszyć na afrykę

pozdrawiam :bananasaluta:
Awatar użytkownika
RedGothic
Po kostki w błocie
Motocykl: YAMAHA XT 600 Z TENERE ^_^

Post autor: RedGothic »

To jest moje osobiste porównanie TENERE z TT... Pierwsza odczuwalna różnica to sa plastiki a dokladniej ochrona przed wiatrem ktora jest na plus oczywiscie :tenere: w TT wszystko jest brane na klate co jest dosc uciazliwe podczas dalczych wyjazdow np... w deszcz , same silniki pracuja bardzo podobnie z tym ze moc i zakres mocy jest bez porownania na rzecz TT a tenerka wydaje sie byc ospalym czolgiem w terenie nie jest to zauwazalne chyba ze jezdzimy pod wysokie wzniesienia lub górki. W tenerce napewno sie wyzej siedzi i sama pozycja podczas jazdy jest wygodniejsza , na szczegolna uwage zasluguje zawieszenie dzieki lepszym parametra pracy. Tam gdzie TT dobijala bez problemu daje rade :tenere:. Moim zdaniem to sa dwa rozne motocykle ktore sa przeznaczone do innych celow TENERE jest typowym turystykiem ktory daje rade wszedzie i dzieki np 23 L bakowi mozna zapomniec o stacjach benzynowych natomiast TT stawia na teren w ktorym naprawde daje rade i niejeden KTM moze dmuchac detke a w doswiadczonych rekach potrafi cuda ktorych naprawde bylem swiadkiem i tam gdzie WR-y gotowaly swoje plyny TT jechala jak taran... Jeszcze trzeba wspomniec o wadze ktora czuc w tenerce zwlaszcza w terenie , TT wydaje sie byc pod tym wzgledem jak piórko...

Ja kupiłem Tenerke ze wzgledu na pojemny zbiornik paliwa oraz elektryczny rozrusznik a z kazdym kilometrm zakochuje sie bardziej w tym motocyklu i nie zamienie go na nic innego... TT jest moja stracona kochanka ze wzgledu na kopany ,,system'' ktory dla kogos po kontuzji kolana typu krew pod kolanem , skrecone kolano , artroskopia kolana , jest straszliwa meczarnia :oops:

Ogólnie sa to zajefajne motocykle z troszke innym przeznaczeniem , a opinie o wagach tych motocykli mozna wsadzic sobie w buty... No i praca singli cos piekenego :confetti:
Jak zrobie wiecej kilometrow :tenere: to napisze bardziej szczegółowo roznice
Było: Motorynka , Komar1973 , WSK 3 , SHL M11 , Yamaha TT600 4GV BELGARDA...
Lepiej umrzeć stojąc niż żyć na kolanach...
Jazda na motorze to najlepsza rzecz jaką można robić w ubranich...
Awatar użytkownika
bohun
Po kostki w błocie
Motocykl: XL600V PD10

Post autor: bohun »

Coś mi się w żołądku przewróciło parę razy jak zobaczyłem "swoją" EX na jakiś innych blachach. w sumie 7 lat :tenere: masz racje trampek do terenu się nie nadaje. przynajmniej w 2 osoby jest bardzo źle. ale dłuższe dystanse bywają mniej męczące.
Kto prędko daje, ten 2 razy daje.
ODPOWIEDZ