XT 600 3TB z 1995r Remont i poprawki wizualne
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT600 3TB
Re: XT 600 3TB z 1995r Remont i poprawki wizualne
mam serwisówki nawet dwie ale są nie po polsku i średnio się orientuje ....
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
No niestety, to może być problem bo serwisówki w języku polskim nie znajdziesz.
Ale z samych rysunków można sporo się dowiedzieć + do tego słownik i tłumaczenie interesujących nas fragmentów i wiedza jest
A jak nie to jest forum 
Ale z samych rysunków można sporo się dowiedzieć + do tego słownik i tłumaczenie interesujących nas fragmentów i wiedza jest

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Pisze o luzie shims jak pomierzysz sobie elementy (tu ci życzę powodzenia ) albo dużej suwmiarki do pomiaru wahacza przeprowadzisz działanie matematyczne wg manuala to 0.3 do 0.7 to dop. luz przy pasowaniu tych elementów . Jak masz zamiar upalać off tym motocyklem to współczuje u ,mnie praktycznie wszystko uległo modyfikacjom oryginalny system amortyzacji monocross leci w mgnieniu oka przy takim trybie użytkowania .
Z autopsji podpowiem jak zakupisz co kol-wiek w Yamaha GENUIE PARTS pomierz nie montuj i od razu wal reklamację bez wymówek typu "tam idzie smar " bo jak już złożysz w moto nabijesz smarem i nie bezie pasować nie uwzględnią reklamacji .Ocynk stosowany na śrubach to moim zdaniem paranoja
tak jak i ceny 
Z autopsji podpowiem jak zakupisz co kol-wiek w Yamaha GENUIE PARTS pomierz nie montuj i od razu wal reklamację bez wymówek typu "tam idzie smar " bo jak już złożysz w moto nabijesz smarem i nie bezie pasować nie uwzględnią reklamacji .Ocynk stosowany na śrubach to moim zdaniem paranoja

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Lubiący błoto
a co tam zmodyfikowałeś dokładniej ?
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Mam delikatnie mówiąc skundlony tył jak i przód moto służy mi do krótkich wypadów w off użyłem sporo elementów z innych wersji xt .z własnymi modyfikacjami .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Lubiący błoto
No i stało się, zawiecha założona, najpierw trzeba było dorobić sztyce aby osadzić na standardowch łożyskach od xt, na chwilę obecną nie ma ogranicznika ale coś się zrobi. zawieszenie używałem 2 sezony w xl 500 i super sie sprawowało, w porównaniu do oryginalnego zawiasu gdzie był jeszcze bęben to nie było porównania 

na dniach porobię więcej fot w lepszej jakości

na dniach porobię więcej fot w lepszej jakości
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
Co tam za lagi masz do tych polek?
A jak sprawa oski, zacisku i wspolpracy z tarcza od kola xt?
Ale popieram kierunek. Dobra zawiecha w XT to to czego tam mi brakowalo. W TT mozna przejechac po wertepach nie czujac ich prawie i nie wplywa to na prowadzenie, w XT dawno by mnie juz wyrzucilo i wyglebilo na fabrycznych.
A jak sprawa oski, zacisku i wspolpracy z tarcza od kola xt?
Ale popieram kierunek. Dobra zawiecha w XT to to czego tam mi brakowalo. W TT mozna przejechac po wertepach nie czujac ich prawie i nie wplywa to na prowadzenie, w XT dawno by mnie juz wyrzucilo i wyglebilo na fabrycznych.
-
- Lubiący błoto
Jest to cały zawias z jakiejś husqvarny, lagi i półki, plus koło z tarcza i zaciskiem, nie mierzyłem ośki od xt ale raczej koło z xt by nie podeszło, bo tutaj mam mniejszą tarczę, zacisk tez inny jest, jedyny plus tego że linka licznika pasuje na ten ślimak 

dopiero podczas zakładania licznika zobaczyłem ze mam go w milach, moto będzie w kolorze czerwonym, bo akurat mam takie osłony dłoni, i owiewkę z lampą i osłony lag. Moto trochę wysoko stoi ale mam nadzieje ze jak dojdzie silnik to trochę się obniży. Założyłem tez kierunki chyba z dr 250, fajnie zrobione bo zakłada je sie na kierownice.

Dodam jeszcze ze dalej nie wiem jak wstawić zdjęcie tak żeby była miniaturka, robie zgodnie z instrukcją na początku tematu i wstawia mi sie duża fota.

dopiero podczas zakładania licznika zobaczyłem ze mam go w milach, moto będzie w kolorze czerwonym, bo akurat mam takie osłony dłoni, i owiewkę z lampą i osłony lag. Moto trochę wysoko stoi ale mam nadzieje ze jak dojdzie silnik to trochę się obniży. Założyłem tez kierunki chyba z dr 250, fajnie zrobione bo zakłada je sie na kierownice.

Dodam jeszcze ze dalej nie wiem jak wstawić zdjęcie tak żeby była miniaturka, robie zgodnie z instrukcją na początku tematu i wstawia mi sie duża fota.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2014, 22:28 przez Pawlo, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem na miniaturki jak chciałeś, więcej info http://forum.yamahaxt.pl/viewtopic.php?f=74&t=2021#p24535
Powód: Poprawiłem na miniaturki jak chciałeś, więcej info http://forum.yamahaxt.pl/viewtopic.php?f=74&t=2021#p24535
-
- Lubiący błoto
doszło trochę pierdół do silnika i niedługo zabieram się za jego składanie. pytanie do osób które składają silniki, czy smarujecie uszczelkę metalową pod cylinder i głowice czymś ? jakimś smarem do wysokich temperatur lub czymś innym ? uszczelki kupiłem na allegro taki zestaw, te pod cylek i głowice są metalowe takie kilku warstwowe nigdy na taka nie składałem nic..

-
- Po ośki w błocie
na sucho składaj