Jakie handbary polecacie

Wszystko o tym motocyklu.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: Jakie handbary polecacie

Post autor: Gacek »

Te klamki tez się niestety łamią :?
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
rademenez
Po kostki w błocie
Motocykl: TTR 600

Post autor: rademenez »

Te klamki pewnie kosztują fortunę (takie ładniutkie). Ja w sobotę potrzebowałem na szybko klamkę sprzęgła,bo inaczej z jazdy w weekend nici i kupiłem w sklepie rometa komplet z mocowaniem za 25 zeta,a na aledrogo płaciłem prawie 50 plus przesyłka.Takie tanie to można łamać :biggrin:
Awatar użytkownika
Wiki
Po kostki w błocie
Motocykl: xt 600 3tb 91' Sm
gsx-R 750 93' Sf

Post autor: Wiki »

Pozdwole odświeżyć temat, możecie podać konkretny warty polecenia komplet handbar'ów i osobno bym prosił również klamki :) bo mam jedną jak i 2 w połowie pęknięte .. a takie ładne były :/ I przy okazji jeszcze rączki..

Co do klamek i rączek teoretycznie nie ma takiego wyboru.. lecz z handbar'ami już gorzej.. od wyboru do koloru..

Proszę o pomoc w doborze
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Jeśli mogą być bez rdzenia w środku to polecam Polisport Sharp. A manetki Progripa - dobrze kleją się do łap. Kolory do wyboru. Zmierz sobie tylko jakiej długości masz manetki, żebyś nie kupił za krótkich.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiki
Po kostki w błocie
gsx-R 750 93' Sf

a z rdzeniem ?

ps te "Polisport Sharp" na allegro to od wyboru do koloru - tak samo z ceną a poco kupić szmelc czy przepłacić :niewiem:
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Jest KTM 690 Duke & 1290

Wiki pisze:te "Polisport Sharp" na allegro to od wyboru do koloru - tak samo z ceną a poco kupić szmelc czy przepłacić :niewiem:
Model Sharp Lite jest dużo tańszy bo jest mocowany tylko w jednym punkcie na kierownicy. Ja mówię o modelu Sharp (mocowania w dwóch miejscach), gdzie cenę masz od 100 zł bez tulejek lub ok. 120-130 zł z tulejkami do kierownicy, więc jakiejś mega rozbieżności nie ma :roll: Z rdzeniem tej firmy są dwa razy droższe.
Z rdzeniem z firmowych to Polisport Shield, Acerbis Alu i jeszcze Zeta, ale tutaj kupuje się osobno rdzeń i platikowy listek. Resztę znajdziesz tutaj - KLIK Te najtańsze pewnie też spełnią swoją funkcję. Ostateczny wybór należy do ciebie, wybierasz te, które ci pasują kształtem i kolorem i nic więcej. Pamiętaj tylko o tulejkach, żeby pasowały do średnicy twojej kierownicy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiki
Po kostki w błocie
gsx-R 750 93' Sf

A jeszcze mała kwestia, bo przeglądam fotki Sm'ów i prawie wszędzie widzę listki firmy acerbis czy coś podobnego :]

przeglądałem allegro .. dużo droższe są.. ale czy naprawdę warte swojej ceny ?
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Jest KTM 690 Duke & 1290

Napisz lepiej czego oczekujesz od handbarów - wyglądu, ochrony przed wiatrem czy ochrony klamek? Bo jak wielorazowej ochrony klamek to w grę wchodzą tylko handbary z rdzeniem lub pręt + listki.
Najważniejsze, żeby tylko plastik był giętki, bo inaczej złamią się przy pierwszej glebie. Ja wziąłem wcześniej wymienione Polisporty, bo mi się takie po prostu podobały i były tanie i jestem z nich zadowolony chociaż nie sprawdzałem ich przy spotkaniu z glebą i nie zamierzam (tfu, tfu!).
Obrazek
Awatar użytkownika
seboo
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600E

Post autor: seboo »

Ja od dłuższego czasu mam takie:
http://motoallegro.pl/oslony-dloni-rak- ... 67181.html
Kilka razy mi motocykl z nimi przyziemił, w tym raz na beton i przetrwały. Plastik się trochę porysował, ale nie pękł i nic się nie pogięło. Mogę więc chyba polecić jeśli chodzi o ochronę klamek. Ochrony przez wiatrem raczej nie dają, bo są stosunkowo wąskie, ale nie oczekiwałem od nich tego, więc generalnie zakup oceniam jako udany.
Yamaha XT 600E 3TB '95
Suzuki GSF 1250SA '08
Awatar użytkownika
Kowal
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600 43F 1986

Post autor: Kowal »

Też myślałem nad handbarami tylko mieszane uczucia miałem do tych mocowanych w dwóch miejscach, bo może się w nich zablokować nadgarstek przy wywrotce. Co o tym sądzicie? Może montuje się je jakoś niżej, żeby w razie W ręka spokojnie mogła się uwolnić?
ODPOWIEDZ