stalowe koła

Forum dotyczące nadwozia, zawieszenia, układu hamulcowego, napędowego, ogumienia i innych podzespołów nie związanych z silnikiem.
ODPOWIEDZ
lucyfer
Lubiący błoto

stalowe koła

Post autor: lucyfer »

witam panów
mam xteka 2002 r na stalowych kołach, jazda w terenie wycieło mi szprychy, gdy zdjołem oponę dyble w pozostałych szprychach byłe pordzewiałe i jest kłopot z naciąganiem szprych.
Jak zabezpieczyć -uszczelniś dyble żeby niedostawała się woda i nie korodowały..
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Re: stalowe koła

Post autor: Pawlo »

Ja mam poskręcane na olej, można też na jakiś smar, też będzie dobrze. Koło powinno się dociągać co sezon, wtedy nyple się nie zapiekają. Szprychy pourywało, bo koło było źle zaplecione. Wszystkie szprychy muszą być tak naciągnięte, żeby dzwoniły po uderzeniu w nie - jak struny ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Pawlo a w jakiej tonacji E1 H2 G3 D4 A5 CZY E6 ? :lol: oczywiście to był żart ;) .
Ja czasami jak mam pod górkę i nie wyrabiam to kupuję parę browków siadam w garażu szmatka w łapki pasta do polerującą zabezpieczająca chrom /nikiel i się rozładowuję :) przy okazji można dostrzec sporo rożnych spraw :oops: .
Od wewnątrz to najczęściej przy wymianie opon odrdzewiacz , płukanie ,bloker a potem spray ale i tak na długo nie pomoże jak się gania po błocie wodzie to wilgoć non stop zalega na obręczy talk tez (co mnie dziwi ) absorbuje w pewnym stopniu wilgoć wodę :?
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Hehe, wiem, że to śmieszne, ale tak ma być, mogłem nagrać filmik jak to dzwoniło, teraz już na moto tak nie dzwoni, ale i tak jest różnica między przednim, a tylnym kołem w tym "dzwonieniu" ;)
Dobrze mieć mosiężne nyple - w połączeniu z ocynkowaną szprychą dłuuugo nic się nie dzieje :)
Obrazek
ODPOWIEDZ