Strzelanie w rure po rozgrzaniu
-
- Lubiący błoto
Strzelanie w rure po rozgrzaniu
Witam
Po dzisiejszej przejażdżce mam taki problem z XT... mianowicie zaczął strzelać w rurę i nie utrzymywał obrotów i gasł... Parę dni temu tez tak było to przeczyściłem gaźnik i było ok a teraz znowu to samo.... Czy to wina gaźnika czy czy coś innego.... Dodam że podczas przygazowania głośno chodzi tzn jakby zawory się tłukły... lecz były regulowane i ustawione według manualna...
Zamierzam sprawdzić jeszcze rozrząd.... Czekam na wasze sugestie...
Po dzisiejszej przejażdżce mam taki problem z XT... mianowicie zaczął strzelać w rurę i nie utrzymywał obrotów i gasł... Parę dni temu tez tak było to przeczyściłem gaźnik i było ok a teraz znowu to samo.... Czy to wina gaźnika czy czy coś innego.... Dodam że podczas przygazowania głośno chodzi tzn jakby zawory się tłukły... lecz były regulowane i ustawione według manualna...
Zamierzam sprawdzić jeszcze rozrząd.... Czekam na wasze sugestie...
-
- Po kostki w błocie
Re: Strzelanie w rure po rozgrzaniu
sprawdz rozrza i jeszcze raz zawory.a jak jest z odpalaniem??
xt 600 3tb
-
- Lubiący błoto
Rozrząd był przestawiony o jeden ząb wiec ustawiłem jak powinno być. Zawory także ustawione i jest GIT
Odpalanie teraz jest wyśmienite (gdy jest ciepły) zobaczymy jutro jak będzie po nocy 

-
- Czyścioch
Witam,
Mam ten sam problem,to samo się dzieje i umnie, po rozgrzaniu się silnika, i z jazda na dużych obrotach, tak dłuższy czas, zaczyna strzelać z rury,nie reagyje na gaz,szarpie,przygasa,dopiero jak zejdę z obrotów to jak tako chula,ja podejrzewam że brakuje mu iskry,ale to moja sugestia, może ktoś mi powiedzieć co mu się dzieje. Pozdrawiam.
Mam ten sam problem,to samo się dzieje i umnie, po rozgrzaniu się silnika, i z jazda na dużych obrotach, tak dłuższy czas, zaczyna strzelać z rury,nie reagyje na gaz,szarpie,przygasa,dopiero jak zejdę z obrotów to jak tako chula,ja podejrzewam że brakuje mu iskry,ale to moja sugestia, może ktoś mi powiedzieć co mu się dzieje. Pozdrawiam.
-
- Po kostki w błocie
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Jiaji HT 50 QT
dudi wymień fajkę/kapturek/ od świecy koszt około 35/40 zł i kabel wn ,kabel kup na metry 10 zł mb
-
- Lubiący błoto
Radził bym najpierw sprawdzić rozrząd bo to nic nie kosztuje ( nie licząc trochę czasu) a tak to wydasz 100 zl i będzie to samo
Jak byś nie wiedział jak to spr to pisz 
Dodam ze teraz moto pali po 2 dniach postoju od jednego strzała
także regulacja pomogła 

Dodam ze teraz moto pali po 2 dniach postoju od jednego strzała

-
- Po kostki w błocie
zawsze jak cos w motorze nie gra to trzeba sprawdzac wszystko pokolei a jak nic nie znajdziemy to mozemy cos kupywac.
xt 600 3tb
-
- Po kostki w błocie
a jak bym ci napisał zebys wymienił tłok,korbe i tryb 4 biegu bo motor ci zle chodzi zrobił bys to????kyrtap87 pisze:dudi wymień fajkę/kapturek/ od świecy koszt około 35/40 zł i kabel wn ,kabel kup na metry 10 zł mb
xt 600 3tb
-
- Czyścioch
ok, najpiierw sprawdze rozrząd,może zawory, itp, i zobaczymy, może ta przyczyna, dzieki.P.