XT 600 Tenere - Praca silnika

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Sodalit
Czyścioch

XT 600 Tenere - Praca silnika

Post autor: Sodalit »

Witam,

Prosiłbym bardzo o ocenienie (na tyle ile się da z filmu) Pracy silnika w XT 600 Tenere 1VJ. Sam niestety jeszcze nie mam w tym doświadczenia.
Film jest przesłany od innej osoby, głównie chodzi czy nie ma niepokojących dźwięków.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CqZrrVc ... e=youtu.be[/youtube]

Dzięki za pomoc i pozdrawiam :)
fryzjer

Re: XT 600 Tenere - Praca silnika

Post autor: fryzjer »

Nie da rady odtworzyć nagrania.Wyskakuje komunikat :'''Zaloguj się,by odtworzyć ten film"""
Sodalit
Czyścioch

Film jest już dostępny, przypadkiem ustawiłem jako prywatny, dzięki za informacje.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Jak dla mnie na załaczniku dominują odgłosy pracy wydechu - w takich warunkach wyłapanie jakichkolwiek niuansów z pracy podzespołow jest nie czytelne :) .Osobiscie jako uzytkownik dla własnego komfortu wole głosniejszą prace wydechu chałasy jakie generuje ten piec sa dla mnie nieakceptowalne mimo ze uzywam tego sprzeta od około 8 lat :) .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Sodalit
Czyścioch

Coś jest nie tak z gaźnikiem/głowicą bo cały czas strzela z wydechu, a przy jeździe łapie muła i traci moc. Tak jak mówisz, pierwszy raz słyszałem ten silnik z bliska (na żywo) i te odgłosy wydawały mi się niepokojące, a to normalne przy takim silniku (chłodzenie olejowo - powietrzne)
ODPOWIEDZ