Próba odpalenia po 3 latach pod chmurką POMOCY :(
-
- Czyścioch
- Motocykl: YAMAHA XT 600 Z TENERE 3AJ
Próba odpalenia po 3 latach pod chmurką POMOCY :(
Witam serdecznie.
Wczoraj kupiłem xt 600 tenere 3aj od szwagra.
Yamaszka przed odstawieniem chodziła bez zarzutów. Męczył em szwagra od roku żeby mi ją sprzedał bo ja kocham te motocykle kiedyś miałem xt 600 34l. Niestety miałem wypadek. I teraz przechodzimy do sedna sprawy. Mianowicie. Yamaha stała pod plandeka na dworze przez trzy lata. Kupiłem nowy akumulator próbowałem zakręcić rozrusznikiem. Niestety tylko słychać klikanie. Próbowałem ruszyć silnikiem. Silnik zablokowany. Dziś zająłem rozrusznik i gdy go rozebraLem to ... Masakra sama rdza... wszystko dosłownie próchno. Szukałem po całych internetach takowego rozrusznika i nic... nigdzie takiego nie ma.. jeśli znacie kogoś kto ma takowy na sprzedaż to dajcie proszę znać bo bardzo chcem jeździć tym motocyklem. Jeśli jesteście w stanie mi pomóc to będę bardzo wdzięczny. Pomocy i Pozdrawiam !!
Wczoraj kupiłem xt 600 tenere 3aj od szwagra.
Yamaszka przed odstawieniem chodziła bez zarzutów. Męczył em szwagra od roku żeby mi ją sprzedał bo ja kocham te motocykle kiedyś miałem xt 600 34l. Niestety miałem wypadek. I teraz przechodzimy do sedna sprawy. Mianowicie. Yamaha stała pod plandeka na dworze przez trzy lata. Kupiłem nowy akumulator próbowałem zakręcić rozrusznikiem. Niestety tylko słychać klikanie. Próbowałem ruszyć silnikiem. Silnik zablokowany. Dziś zająłem rozrusznik i gdy go rozebraLem to ... Masakra sama rdza... wszystko dosłownie próchno. Szukałem po całych internetach takowego rozrusznika i nic... nigdzie takiego nie ma.. jeśli znacie kogoś kto ma takowy na sprzedaż to dajcie proszę znać bo bardzo chcem jeździć tym motocyklem. Jeśli jesteście w stanie mi pomóc to będę bardzo wdzięczny. Pomocy i Pozdrawiam !!
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Re: Próba odpalenia po 3 latach pod chmurką POMOCY :(
Jezeli można zapytać ? po co ci rozrusznik jak silnik masz zablokowany ?masz ochotę na dodatkowe koszty
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- k3nd
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 47N, 3TB
CBR 929 - Lokalizacja: łódzkie
po całych internetach? http://olx.pl/oferta/silnik-i-wszystkie ... f8235708d5 pierwsza lepsza aukcja
gdyby tamten poszedł zadzwoń tu http://olx.pl/oferta/yamaha-xt-600-cala ... b14aa4bfbb chłopak ma dużo części, byłem kiedyś u niego, może akurat będzie miał. 
jeśli chcesz go na siłe odpalić to na pych też da rade

jeśli chcesz go na siłe odpalić to na pych też da rade

Yamaha XT600 47N ; ; Yamaha XT600 3TB
serce bije w tempie obrotów maszyny...

-
- Czyścioch
Silnik już nie jest zablokowany po wyjęciu rozrusznika i zakręceniu wiertarka silnik normalnie się kręci. Na zapych/zaciąg nie odpalenia bo olej wywala otworem od rozrusznika
-
- Czyścioch
Pisałem już do tych ludzi z podanych ogłoszeń. Brak odzewu. Dziś zadzwonię i dam znać co i jak