Moduł TT 600R

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
Semi77
Czyścioch

Moduł TT 600R

Post autor: Semi77 »

Witam serdecznie wszyskich i proszę jednocześnie o pomoc. Miano wicie chodzi o sprawdzenie modułu TTR600 99r u kogoś kto posiada sprawny moto.Zależy mi bardzo bo już nie wiem gdzie szukać tej iskry. Jestem z Gliwic .Z góry dzięki za ODP.na ten post.
kamilol
Lubiący błoto

Re: Moduł TT 600R

Post autor: kamilol »

Ja mam modul ktory chodzilu mnie w wersji tt 600 re 04r jest ze starszego rocznika ale u mnie bylo git moge sprzedac za 200zł.
kustoch
Lubiący błoto
Motocykl: yamaha tt 600 r

Post autor: kustoch »

W ttr-kach jest słabo widoczna iskra sprawdź po ciemku i mocno kopnij
Lukas G
Lubiący błoto
Motocykl: TT600R

Post autor: Lukas G »

moduł z RE nie pasuje, fakt to co kolega mówi, iskra jest słaba i trzeba mocno kopnąć po ciemaku żeby było widać. Jeśli nic bliżej nie znajdziesz to do mnie masz koło 100km ;)
Semi77
Czyścioch

Post autor: Semi77 »

Witam! Interesuje mnie moduł na 6 pinów 5CH-01 lub 02 końcówka .Jeżeli ktoś ma u siebie sprawną ttr 600 to proszę o pomoc i możliwość sprawdzenia mojego modułu. Kontakt SMS lub tel. 888-766-650 .Dzięki.
Lukas G
Lubiący błoto
Motocykl: TT600R

Post autor: Lukas G »

Jak wyżej ;)
Mam na miejscu dwie sprawne ttr, jeśli chcesz to przyjedź albo przyślij moduł i będziesz wszystko wiedział.
Romualdo
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha TT600R

Post autor: Romualdo »

Mam podobny dylemat z moim sprzetem. Yamaha jest po kapitalnym remoncie. Po zlozeniu silnika do kupy okazalo sie ze brak iskry. Po ogledzinach mechanika okazalo sie ze to "nieszczesny modul". Po wyslaniu czesci do Ostroleki i 2 miesiacach czekania dostalem modul. Moto odpalilo i chodzilo przez jeden dzien, po kilku dniach stania byl problem z odpaleniem (zalewalo swiece) a jak zalapala to chodzila tylko na wolnych obrotach nierownomiernie. Mechanik podejrzewa ze to znowu modul poniewaz iskra pojawia sie co kilka obrotow walu (raz na kilka cykli) a moto nie wkreca sie na obroty.
Modul jest na gwarancji wiec bede chcial go odeslac ale nie chce czekac kolejnych miesiecy. Szukam przez znajomych takiego moto jak moje ale nie moge w okolicy znalesc. Jesli jest ktos ze swietokrzyskiego to prosze o pomoc w celu sprawdzenia modulu czy jest dobry czy tez moze szukac przyczyny gdzie indziej.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ