Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT

Wszystko o tym motocyklu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TomboZ
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha XT 600Z Tenere

Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT

Post autor: TomboZ »

Jedną taką już wygrzebałem... czyli różnica powinna być tylko kąta główki szprychy... Zrodzi się pewnie problem przy zaplataniu... która gdzie wsadzić :panika: Wykręcam inne szukam drugiej właściwej i wysyłam na dorabianie. Dzięki!
Awatar użytkownika
mlody
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600K 3TB '91

Post autor: mlody »

Te z dłuższą końcówką wplatasz od środka piasty. Te drugie od zewnątrz. Jakbyś nie odzyskał szprych to mogę Ci podesłać na wzór.
A z ciekawości, gdzie będziesz dorabiał?
Awatar użytkownika
TomboZ
Lubiący błoto

Raczej postawie na Bartnika cały internet u niego dorabia. Obiło mi się o uszy że u mnie w Radomiu ktoś to jeszcze robi więc sprawdzę dokładnie te informacje i może obejdzie się bez dodatkowych wysyłek i kombinowania
KrzysioXT500
Czyścioch
Motocykl: Yamaha XT 500 43F

Post autor: KrzysioXT500 »

Awatar użytkownika
mlody
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600K 3TB '91

Post autor: mlody »

TomboZ pisze:Raczej postawie na Bartnika cały internet u niego dorabia. Obiło mi się o uszy że u mnie w Radomiu ktoś to jeszcze robi więc sprawdzę dokładnie te informacje i może obejdzie się bez dodatkowych wysyłek i kombinowania

Robiłem u Bartnika i wtedy najgrubsze mieli M3.5 . Niestety miały sporo mniejsze łby niż oryginalne i do tego nie były grubsze przy piaście. Przez to zaraz po złożeniu felgi, kilka szprych wylazło z piasty:/ Musiałem porobić podkładki pod łby i zaplatać wszystko na nowo.
Także bierz M4. Lepiej rozwiercić otwory w piaście i ewentualnie obręczy niż mają luźno latać.
Igorro
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha xt60043F
Husqvarna te250i-kanarek

Post autor: Igorro »

Mam pytanie do was. Nie chcę zdejmować wszystkich szprych z kół jak nie będę miał nowych. Mam Xt 600 43F i pytanie czy są tylko 2 rodzaje szprych do mojego modelu na przód i tył? czy więcej ?
kich98
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha xt 600 2kf

Post autor: kich98 »

Przód i na tył dwa rodzaje są przy tarczy, a przy bębnie nie wiem dokładnie ale chyba też.
Awatar użytkownika
TomboZ
Lubiący błoto

Jakby kto pytał to problem ładowania rozwiązałem Chińskim regulatorem napięcia z 5 gruuubymi przewodami z allegro i chyba do jakiej hondy 250 czy czegoś tam... generalnie trójfazowy 5 przewodów... po podłączeniu masy i wpięciu w instalacja pokazuje sie 12 coś po włączeniu świateł 13 coś... tak to było 8...9... Bierze chyba wzorzec z aku a mój jest mocno "słaby"... koszt 61zł z przesyłką... Myślę że oryginał też by pochodził jakby poprawić mu mase :facepalm: Zobacze jak będzie się to sprawowało dalej i kiedy umrze... a może nie umrze? :tenere:
Awatar użytkownika
k3nd
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 47N, 3TB
CBR 929

Post autor: k3nd »

mógłby mi ktoś podać wysokość oryginalnej kierownicy w 43f?
Yamaha XT600 47N ; ; Yamaha XT600 3TB serce bije w tempie obrotów maszyny... Obrazek
MistyInRoots
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha xt 600z 3aj

Post autor: MistyInRoots »

Mam pytanko niestety moja pamięć jest zawodna i tu jest problem wykręciłem gaznik z 3 aj i odłączyłem wezyk a teraz mam problem gdzie do czego on był zamieszczam zdjęcie chodzi mi o ten wezyk po środku czarny . link http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-3
ODPOWIEDZ