Tylny zacisk hamulcowy XT 600
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT TENERE, WR250R
Re: Tylny zacisk hamulcowy XT 600
Rzuć fote jak to wygląda po rzeźbie.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
W XTZ dwutłoczkowy jest z przodu, tył jest jednotłoczkowy
Dawaj foty, bo sam właśnie dumam nad tylnym hamulcem - u mnie skuteczność zerowa niezależnie od klocków. Myślę czy nie wymienić pompy na brembo z TTS (akurat taką mam), bo w XTZ660 mimo większej wagi i tego samego zacisku, hamowanie jest bardzo dobre nawet na załadowanym motocyklu
Ostatnie wypusty XT600E też już miały inną pompę i hamulec również działał już jak należy.

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
ArturS może spróbuj wypełnić czymś wew wytłoczenie w tłoczysku ,zmniejszając powierzchnię na jaką oddziaływuje ciśnienie podawane z pompyArturS pisze:W XTZ dwutłoczkowy jest z przodu, tył jest jednotłoczkowyDawaj foty, bo sam właśnie dumam nad tylnym hamulcem - u mnie skuteczność zerowa niezależnie od klocków. Myślę czy nie wymienić pompy na brembo z TTS (akurat taką mam), bo w XTZ660 mimo większej wagi i tego samego zacisku, hamowanie jest bardzo dobre nawet na załadowanym motocyklu
Ostatnie wypusty XT600E też już miały inną pompę i hamulec również działał już jak należy.

Faktycznie zacisk z xtz na tył nie podejdzie bo tylko z innych modeli 2kf wchodzi w grę

Kiedyś jak stałem przed podobnym dylematem bo ni uja nie szło dorwać kompletnej używki na żadnej aukcji dodłubałem sobie do uwalonego zacisku trzpień do którego dorobiłem adekwatny klocek z otworem - tylko u ciebie prezes to jest niemożliwe bo twoje jarzmo jest "roz...e " nieprzyzwoicie jak dekolt panny na avatorze

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- _prezes_
- Czyścioch
- Motocykl: XT 600 i K6 750
Panowie sorrki, dopiero teraz tu zajrzałem. Obecnie do środy jestem poza domem jak wrócę wstawię foto