XT600A szczepienie innego modułu

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
ODPOWIEDZ
Malina337
Czyścioch
Motocykl: GSXR-400 1990 , XT600A 1991

XT600A szczepienie innego modułu

Post autor: Malina337 »

Witam zdiagnozowałem usterkę wXt600A jaką jest przepalona cewka zasilania modułu znajomy mechanik zaczął czszepić mi moduł zasilany DC od quada iskra pojawiła się ale jest w złym miejscu jak przestawić kąt wyprzedzenia zapłonu albo jakoś inaczej to rozwiązać ? Jestem otwarty na wszelkie propozycje byle nie droższe niż 300 zł gdyż już dołożyłem sporo w obecny moduł i fajnie było by jednak na nim to zrobić.
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Re: XT600A szczepienie innego modułu

Post autor: ArturS »

Poszukaj "tuningowego" modułu do chińskich (lub niekoniecznie) skuterków. Tam kąt wyprzedzenia jest często regulowany.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Malina337 pisze:Witam zdiagnozowałem usterkę wXt600A jaką jest przepalona cewka zasilania modułu znajomy mechanik zaczął czszepić mi moduł zasilany DC od quada iskra pojawiła się ale jest w złym miejscu jak przestawić kąt wyprzedzenia zapłonu albo jakoś inaczej to rozwiązać ? Jestem otwarty na wszelkie propozycje byle nie droższe niż 300 zł gdyż już dołożyłem sporo w obecny moduł i fajnie było by jednak na nim to zrobić.
Moim zdaniem znajomy mechanik pogonił ci moduł ktory mu zalegał a ty to łyknoleś na klatę :P a teraz kombinujesz :) napraw uszkodzony podzespół albo dokup używany i wyjdziesz na prostą ;) .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
qpa
Po ośki w błocie

Post autor: qpa »

Przewinięcie cewki to około 150 pln z roczną gwarancją. Nie warto kombinować
ODPOWIEDZ