Tam ogólnie są 4 wkłady. po 2 długie i po 2 krótkie. Jedne do użycia z tym 'sitkiem' (spark arrestor), a drugie bez niego. Kiedyś z ciekawości założę ten krótszy. Słyszałem kiedyś DRZ (pewnie) bez żadnego wkładu i irytował mnie ten dźwięk.
Czyli rozumiem, że szarpnąłeś się na nówkę? Ja bym z ciekawości od razu obczaił wszystkie warianty Jakby ci się kiedyś chciało to mógłbyś wrzucić filmik z porównania, ale najlepiej jak to chodzi podczas jazdy - filmy z postoju niestety niewiele oddają
Rejestracja zasłonięta, a ja i tak wiem jaki masz nr, zaraz na milicje zadzwonię że kupiły se leło wince a potem jeżdzo i hałasujo i mi kozy płoszo hehe
Założyłem dzisiaj krótki wkład. Rany julek, jak to grzmi. Gdybymy zaczął z tym jeździć miałbym wizyty policji non stop. Co ciekawe, wydaje mi się, że moto ma wtedy jakby większą moc. Na długim wkładzie spaliny robią tak jakby kółko w końcówce wydechu, a na krótkim trafiają od razu na zewnątrz. Jak będę miał chwilę weny to zgram audio z filmiku z komórki. Video i tak jest dupowatej jakości
Co do X3 to od jakiegoś czasu jeżdżę z krótkim wkładem + spark arrestor (to sitko). Pod niego wkładam zmywak do naczyń (wyczaiłem patent na jakimś forum). Bez tego grzmi tak, że masakra
Jak lecę na przegląd to tez upycham zmywaka pod sitko w wydech Normalnie zawsze zmieniałem wydech na oryginalny i zawsze wzbudzał jakieś obiekcje mimo ze jest nie dłubany i posiada wybitą homologację świecący dorabiany wydech z nierdzewny najwidoczniej tworzy swoisty klimat po przez co sam odgłos nie wzbudza pewnie tylu obiekcji .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.