Jak wyregulowac zawory w XT600?

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: Jak wyregulowac zawory w XT600?

Post autor: Gacek »

myśle ze przymkniecie oko na taki manual
nie jestem zboczony ale chyba za rok ją wy.....czę
jak osiągnie pełnoletnosć :)
rozbieramy ja z tego na czym siedzi potem czym karmi (kanapa , bak ) to japonka wiec troszke inaczej niż z innymi babkami
wykrecamy jej świecę
wykrecamy korek lewej kapy wał
wykrecamy śróbkę rewizyjną poprzez którą lukamy na znaczek ( sprawdzamy czy ma szczytowanie )
wykrecamy zaslelpki otworów do rególacji zaworów wydechowe chyba 17
ssace ingusy
ustawiamy ją w GMP (górny martwy punkt ) (tu powinna być bezbronna i luźna) kreseczka na wirniku w otworze obracając wałem przy pomocy klucza (nie pamiętam jaki rozmiar )
nastepnie wsuwamy szczelinomierz w tę okolicę którą zamierzamy zbadać( włosów nie ma ciężko trafić :) )
dostosowujemy szparę do swoich potrzeb albo swojej babki (manual) .Potem ubieramy dziewuchę w wszystko cośmy z niej zdarli i po sprawie.
Ja osobiscie osłuchuję babkę po takim strojeniu jak wydaje niepokojące dzwięki klepie paluszkami to powtarzam numerek az do skutku dlaczego ? (pełna lipa nie spotkałem szczelinomierza którym wygodnie by się ustawiało luzy w tej szparze )dlatego zdejmuję do tego numerku jej pierwsze dwie pozycje .
myślę ze nikt sie nie poczuje obrażony ze mam taki stosunek do tej babki :)
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
ODPOWIEDZ