Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
- MPS
- Lubiący błoto
- Motocykl: yamaha xt600 3tb
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
Nowy- nie zapominaj ze xt to stara konstrukcja, żadna nowa wr-ka nie wytrzyma CI tyle bez remontu;)
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
sorry coś namieszałem 

Ostatnio zmieniony 03 wrz 2014, 18:38 przez Gacek, łącznie zmieniany 1 raz.
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
kumpel miał YZF 450- jest zajebista i lekka jak motorower w porównaniu do mojego XT-ka, problem w tym że ostatnio brakuje mi czasu i nie chcę tyle inwestować w sprzęt, żeby wyjść na niego 15-20 razy w roku na 3 godziny. poza tym YZF 450 z racji osiągów nie ma chyb zbyt trwałego silnika- kolejne koszyt 
A co myślicie o YZF250 albo WR400? jak jest przy takim moto z silnikiem? mój XTek pali od kopa bez problemu a silnik ma 40tyś i prawie 25lat
[/quote]
Dla mnie YZF 250 to zajebisty motocykl pod względem zawszenia silnikowo jest gorzej wymaga piłowania kręcenia po obrotach ,natomiast 450 ze wzgl na większą moc zawiasowo jest jak dla mnie zbyt twardy .Sinik też oczekuje jako takiego kręcenia obr .Jak by KTM łaził na innym zawiasie to na 350 bym postawił - ale na WP moim zdaniem zbyt mocno nosi boki w wymagającym terenie
.Może odchudź swoje xt i to wystarczy ci aby nie zmieniać moto na wyczynowe 

A co myślicie o YZF250 albo WR400? jak jest przy takim moto z silnikiem? mój XTek pali od kopa bez problemu a silnik ma 40tyś i prawie 25lat

Dla mnie YZF 250 to zajebisty motocykl pod względem zawszenia silnikowo jest gorzej wymaga piłowania kręcenia po obrotach ,natomiast 450 ze wzgl na większą moc zawiasowo jest jak dla mnie zbyt twardy .Sinik też oczekuje jako takiego kręcenia obr .Jak by KTM łaził na innym zawiasie to na 350 bym postawił - ale na WP moim zdaniem zbyt mocno nosi boki w wymagającym terenie

אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
- -N-O-W-Y-
- Lubiący błoto
- Motocykl: wcześniej DR600, obecnie XT600 91r
Dla mnie YZF 250 to zajebisty motocykl pod względem zawszenia silnikowo jest gorzej wymaga piłowania kręcenia po obrotach ,natomiast 450 ze wzgl na większą moc zawiasowo jest jak dla mnie zbyt twardy .Sinik też oczekuje jako takiego kręcenia obr .Jak by KTM łaził na innym zawiasie to na 350 bym postawił - ale na WP moim zdaniem zbyt mocno nosi boki w wymagającym terenieGacek pisze:kumpel miał YZF 450- jest zajebista i lekka jak motorower w porównaniu do mojego XT-ka, problem w tym że ostatnio brakuje mi czasu i nie chcę tyle inwestować w sprzęt, żeby wyjść na niego 15-20 razy w roku na 3 godziny. poza tym YZF 450 z racji osiągów nie ma chyb zbyt trwałego silnika- kolejne koszyt

a o ile dało by się XT-ka odchydzić? Właśnie szkoda mi tej niezawodności (poza tym zerwanym wczoraj łańcuchem...)

czy to normalne? keta była dopiero na 6,5 na naciągu a pękła na łączeniu ogniw... może po prostu miał już ładne kilka lat

- -N-O-W-Y-
- Lubiący błoto
- Motocykl: wcześniej DR600, obecnie XT600 91r

spotkałem gościa na mieście na LC4 640 SM i przysiadłem się- niesamowicie lekki mi się wydał (wg właściciela ma ok 135kg)
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
Powiem ci coś to 8 mm krótsza korba - a jak się tak palisz to zorientuj się jak z cenami części - bo jak lubisz głębić to na chłodnice nie wyrobisz a spawanie kapy przy tym to słodki barszcz
.

אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: xt600
dobry ktm to nowy ktm jeszcze problemów z moto nie miałeś 

- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Zrobiłeś 3kkm od remontu, na jednym oleju?MPS pisze:no przed sezonem robiłem generalke i zalewałem nowym olejem, ale dobrze zrozumiałeś,;p na poczatku sprawdzałem byl stan a poźniej tylko jeździłem:P właściwie to zrobiłem z 3 tys km po remoncie, ale na szczeście zorientowałem się w czas heh

Ale filtr oleju zdemontował bo szybko się zapchał
<żart>
Mi udało się zerwać łańcuch na poprzednim moto - z racji za szerokiej opony. Niby w wahacz się zmieściła, ale po paru tyś km, i nie nowym co prawda napędzie, na zwykłym dziurawym asfalcie boczna kostka złapała łańcuch - i weź go szukaj po rowach
Na szczęście nic się nie stało, dodam, że przed zdarzeniem łańcuch nie kwalifikował się do wymiany.
Jak LC4 to brałbym po 2003 roku pewnie

Mi udało się zerwać łańcuch na poprzednim moto - z racji za szerokiej opony. Niby w wahacz się zmieściła, ale po paru tyś km, i nie nowym co prawda napędzie, na zwykłym dziurawym asfalcie boczna kostka złapała łańcuch - i weź go szukaj po rowach

Na szczęście nic się nie stało, dodam, że przed zdarzeniem łańcuch nie kwalifikował się do wymiany.
Jak LC4 to brałbym po 2003 roku pewnie
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: ktm 640 smc 06r
ja mam 640 smc 06 r dwa akarpy i keihin 41 waży 145 z całym bakiem paliwa i na orginalnych wydechach moje to jakies 5 kilo mniej czyli mój wazy 140 kg z 10 litrami pb