Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT

Wszystko o tym motocyklu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kmil
Lubiący błoto
Motocykl: XT600

Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT

Post autor: Kmil »

Allegro ma tak niskie ceny , że zastanawiam się ile sprzedający zarabiają ???
3 % marży ??? A może 40 % sprzedając podróby ? :)
...ta radość...
Awatar użytkownika
MPS
Lubiący błoto
Motocykl: yamaha xt600 3tb

Post autor: MPS »

kurde nie pamiętam, zaraz może znajde gdzies w archiwum, to łańcuchy też podrabiaja małe gnidy? ogólnie są bicia DID, JAPAN, 520 cos tam jeszcze...
Awatar użytkownika
MPS
Lubiący błoto

mam http://archiwum.allegro.pl/oferta/yamah ... 45090.html sprzedający to sgi1, zrobie jutro fotke łańcucha i powiecie mi czy on jest wzmocniony.
Awatar użytkownika
-N-O-W-Y-
Lubiący błoto
Motocykl: wcześniej DR600, obecnie XT600 91r

Post autor: -N-O-W-Y- »

chłopaki, czekam na kilka szybkich i zwinnych odpowiedzi jaki jest godny następca XT600k 3TB? latam w większości sam i to nie za często- ale jak już się wyrwę to walę czasem w za ciężki teren jak na mojego prawie 180gk XTka i czasem mam problem się wydostać :gleba: - co polecacie lżejszego, ale żeby mnie ceną nie zabiło (najlepiej cena podobna do XT600 z lat 90-tych) i żeby po mieście dawało radę? wolałbym 4takta- kocham ten klank :happy: myślę coś koło 350-450. fajnie jakby ktoś znał moc i wagę motocykla, który będzie podawał :bananaevil:
Awatar użytkownika
-N-O-W-Y-
Lubiący błoto

terenowiecc pisze:
MPS pisze:Witam, mam pytanie, ponieważ jakos 10 miesiecy temu kupowałem nowy napęd miał być wzmacniany dida, a dzisiaj po jakichś 3 może 4 tys. km łańcuch jest już całkowicie wyciagnięty na 9 na napinaczu, czy to normalne? wydaje mi się, że ktoś m wałka strzelił na allegro i to nie jest żaden wzmacniany łańcuch tylko zwykły :niewiem:
Gdzie ten napęd kupiłeś dokładnie?
Niestety na Allegro królują chińskie podróbki Didów, dlatego najlepiej zaopatrywać się w sprawdzonych sklepach. W przypadku forum XT u ArturaS - riderparts.pl :mrgreen:

odnośnie napędów- dzisiaj zerwałem ketę :goodjob: - komuś wcześniej się to udało :?: co sie napociłem, żeby zerwany łańcuch wydostać i odblokować tylne koło i żeby te 177kg + jakieś 5kg błota dopchać do drogi (naszczęście blisko miałem szutrówkę po której dopchałem się do asfaltowej i czekałem na transport) po dzisiejszej akcji podjąłem decyzję o przesiadce na coś lżejszego... :cry:
Awatar użytkownika
MPS
Lubiący błoto

NOWY polecałbym Ci yamahe yzf 450 z papierami, tylko żę musisz dołożyć troche grosza waży jakies 110kg i ma chyba ok 60KM mocy
Awatar użytkownika
-N-O-W-Y-
Lubiący błoto

MPS pisze:NOWY polecałbym Ci yamahe yzf 450 z papierami, tylko żę musisz dołożyć troche grosza waży jakies 110kg i ma chyba ok 60KM mocy
kumpel miał YZF 450- jest zajebista i lekka jak motorower w porównaniu do mojego XT-ka, problem w tym że ostatnio brakuje mi czasu i nie chcę tyle inwestować w sprzęt, żeby wyjść na niego 15-20 razy w roku na 3 godziny. poza tym YZF 450 z racji osiągów nie ma chyb zbyt trwałego silnika- kolejne koszyt :cry:

A co myślicie o YZF250 albo WR400? jak jest przy takim moto z silnikiem? mój XTek pali od kopa bez problemu a silnik ma 40tyś i prawie 25lat :happy:
Awatar użytkownika
MPS
Lubiący błoto

Panowie jeszcze mam jedno pytanko odnosnie xt, czy to normalne, że jak się troche piłuje maszyne to pobiera olej? bo ogólnie przed sezonem robiłem remont całego silnika, a ostatnio sprawdzilem stan-pusto, dolałem 1l motula, dalej mało, dzisiaj dolałem znowu 1l i dalej nie widze oleju na bagnecie, maszynka nic nie kopci, gada jak dziecko, wycieków też nie ma na silniku, chyba, że one tak maja jak je się troche popiłuje;)
szpadyzor45
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600 2KF

Post autor: szpadyzor45 »

Czy ja dobrze zrozumiałem, że od początku sezonu nie sprawdziłeś poziomu oleju?
Awatar użytkownika
MPS
Lubiący błoto

no przed sezonem robiłem generalke i zalewałem nowym olejem, ale dobrze zrozumiałeś,;p na poczatku sprawdzałem byl stan a poźniej tylko jeździłem:P właściwie to zrobiłem z 3 tys km po remoncie, ale na szczeście zorientowałem się w czas heh
ODPOWIEDZ