XT600 2KF 88r

Pokaż innym swój motocykl!
gagasi
Lubiący błoto

Re: XT600 2KF 88r

Post autor: gagasi »

Piękny stan.. Rzeczywiście niebywała okazja. Tym bardziej że 2kf to ponoć najbardziej udany egzemplarz konstrukcyjny z wszystkich XT biorąc pod uwagę kwestię enduro ( jedynie ten kopnik...bywało że w terenie pot zalewał) Jak bym nabył w takim stanie to tez bym się zastanowił czy nie szkoda w "las". Ja swoją cenie i szanuje i rzadko mykam po lasach, błotach- raczej wole dalsze wypady szosą i od czasu do czasu zjechać na bezdroża jak katować sprzęt po przydomowym błocie poza tym kupiłem też w dobrym stanie choć nie z takim przebiegiem... :] moja miała 48tys . jednak nie przeszkadzało to nakręcić jeszcze wiele więcej. Pomimo tego zastanawiam się nad XT 660 R
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie
Motocykl: XR 400R

Post autor: Kula »

zajebista ta Aprilka. szkoda, żeś ją opchnął
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
Awatar użytkownika
AreckM
Lubiący błoto
Motocykl: XT6002KF
TT600R
VT1100C3
FZ6Fazer
TT600R

Post autor: AreckM »

gagasi pisze:Piękny stan.. Rzeczywiście niebywała okazja. Tym bardziej że 2kf to ponoć najbardziej udany egzemplarz konstrukcyjny z wszystkich XT biorąc pod uwagę kwestię enduro ( jedynie ten kopnik...bywało że w terenie pot zalewał) Jak bym nabył w takim stanie to tez bym się zastanowił czy nie szkoda w "las". Ja swoją cenie i szanuje i rzadko mykam po lasach, błotach- raczej wole dalsze wypady szosą i od czasu do czasu zjechać na bezdroża jak katować sprzęt po przydomowym błocie poza tym kupiłem też w dobrym stanie choć nie z takim przebiegiem... :] moja miała 48tys . jednak nie przeszkadzało to nakręcić jeszcze wiele więcej. Pomimo tego zastanawiam się nad XT 660 R
Odnośnie tego czy udany to na pewno racja. Zależy jednak jak chcemy eksploatować sprzęt. Jak dla mnie jest ok ubolewam tylko nad ciężarem i słabym zawieszeniem tylnym. Dlatego skłaniałbym się bardziej na TT jednak ciągle szkoda mi się pozbyć mojej starej jamaszki i chyba jej nigdy nie sprzedam. Na asfalt nie polecam XT te silniki strasznie męczy jazda po czarnym. Dlatego na weekendowe wypady do lasu dalej pozostawiam XT. I myślę dokupić coś na asfalt na ten sezon. Tylko cały czas nie wiem czego chce. Może jakiś Bandit 600 może Hornet. Nawet biorę pod uwagę choppera. Po długich namysłach stwierdziłem, że najlepszym rozwiązaniem było by posiadanie 4 moto. Jakiś lekki 2 takt typu CR250 do szaleństw XT do jazdy po lesie, Hornet dojazdy do pracy i na miasto no i chopper na długie wypady na urlop.
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

każdy piękny do pierwszej gleby w terenie , powiem że żałuje że mojego 2kf podciachałem bo był w takim samym stanie :?
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Moto było picowane - foty sporo kryją sciagnij sobie plik i powiększ zauważysz domalowywane kapy silnika pewnie więcej takich piców w realu byś znalazł :) .Po za tym motocykl służy do upalania a nie oglądania i lansowania się na nim :P .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
AreckM
Lubiący błoto
Motocykl: XT6002KF
TT600R
VT1100C3
FZ6Fazer
TT600R

Post autor: AreckM »

Gacek pisze:Moto było picowane - foty sporo kryją sciagnij sobie plik i powiększ zauważysz domalowywane kapy silnika pewnie więcej takich piców w realu byś znalazł :) .Po za tym motocykl służy do upalania a nie oglądania i lansowania się na nim :P .
Jeśli piszesz o XT której fotki są na wcześniejszej stronie - to zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz. A najlepiej najpierw się upewnij zanim wyciągniesz wnioski. Bo inaczej możesz wprowadzić kogoś w błąd. A najlepiej przyjedź i obejrzyj zanim się wypowiesz bo jak ją sprzedawałem to kolega nawet się nie targował. Niedawno też sprzedałem TTR 98 rok - klient się zdecydował w 10 minut na zakup i kiedy zastanawiałem się czy sprzedać to dołożył mi 200 zł więcej niż wyceniłem. Możesz też obejrzeć dwa moje obecne motocykle i pewnie nie uwierzysz w ich przebieg i rocznik. Odnośnie wspomnianej XT należącej do kolegi - pierwsze co zrobiłem to dałem znać na forum - bo wiem, że są tu miłośnicy tych maszyn i znają się na nich. Więc jeżeli ktoś szuka czegoś porządnego to może się zainteresować i mieć pierwszeństwo zakupu. Raczej nie pojawi się na Allegro no chyba, że kolega się zdecyduje, a jeśli wyjdzie z kasą na prosto to nie sprzeda wcale.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

Ale nad czym mam się zastawiać pisze o tym co widzę na fotkach - jeżeli dla ciebie jest problematyczne przyznać się do tego ze pewne elementy były doprowadzane do estetycznego porządku ( ja takie zabiegi określam picowaniem ) to moim zdaniem nie dyskusji a ty się unosisz ;) .
אני לא צריך עזרה קומית,
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

jak umyłem mojego grzechotnika a plastiki spryskałem specjalnym środkiem ( plak) :lol: od razu zyskał na wartości ,zapomniałem jaki on ładny i szybszy bo mniejsze tarcie powietrza :lol: . kiedyś pocisnąłem koledze bo się trzepał nad zabytkami , że jedni kupują moto żeby jeździć a drudzy żeby oglądać.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

Kupując nowe moto do endurzenia najlepiej od razu wsadzić w miejsce nowych stare kola osłony plastiki kapy znam ludzi ktorzy tak robią i nie przejmują się zbytnio wyglądem :| .
אני לא צריך עזרה קומית,
ODPOWIEDZ