Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
- -N-O-W-Y-
- Lubiący błoto
- Motocykl: wcześniej DR600, obecnie XT600 91r
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
Dzięki chłopaki za odpowiedzi, ale mam rozumieć, że wam nigdy się maszyna w terenia tak nie zagrzała, że nie chciała dalej jechać i musiała ostygnąć? Czy po takim czymś robicie remont silnika?
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00
zdjąłem kolektror wydechowy dośc łatwo, myślałem że założenie go będzie równie proste a tu nie idzie
Ma ktoś jakiś "patent" na to?

Ma ktoś jakiś "patent" na to?
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Ja tez puszczam czasami wiąchy
ja jak mam ściągniętą końcówkę to jakoś łatwiej to idzie - metodą prób i błędów 

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: xt600
w xtz 660 dzielony jest tak dla uproszczenia montarzu
A w xt też nieme tragedi tyle że cierpliwości trzeba i zdjąć tłumik.

-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00
Fakt, że próbuję zakładać z tłumikiem bo tak demontowałem i kolektor zszedł łatwo.
Teoretycznie równie łatwo powinno się dać założyć - odwrócić ruchy jak przy zdejmowaniu
Ale to nie działa, już wykonałem setki podejść, różne kąty, nachylenia, przekręcania,,,
Spróbuję po zdjęciu tłumika jutro
Teoretycznie równie łatwo powinno się dać założyć - odwrócić ruchy jak przy zdejmowaniu

Ale to nie działa, już wykonałem setki podejść, różne kąty, nachylenia, przekręcania,,,
Spróbuję po zdjęciu tłumika jutro
-
- Czyścioch
- Motocykl: XT 600
Witam do jakiej temperatury ma dochodzic wskazowka od oleju ? Po ok 6 km jest prawie 100 C .. tak chyba nie powinno byc dodam ze w zegarze jest troche wody. Prosze o wyrozumialosc to moj pierwszy motor
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: LC4620SC+EXC525+GSF1200
Duszek2611 -mam wrażenie że coś szybko Ci się grzeje ten olej -ja nie dawno zamontowałem wskaźnik temp oleju VDO i miałem wrażenie że pomimo temp powietrza 25'C i wzwyż bliżej 30" dość długo dochodzi do 80"C .Już myślałem że może licznik albo czujnik jest kulawy i mierzyłem termometrem elektronicznym który praktycznie potwierdził wskazania.Poza tym znalazłem ciekawą stronkę gdzie jest opisanie że temp. 80" łapie w zależności od pogody w ok 15min jazdy lub ok 20 km !!! Trochę to mnie zszokowało ile to się jeździ na zimnym silniku(oleju) ale moje obserwacje to potwierdzają .To link do strony -warto poczytać ,sporo ciekawych rzeczy http://www.moppedcafe.de/xt600z_2.htm#Motorschutz .Można jeszcze rozmawiać o dokładności różnego rodzaju wskaźników i traktować je poglądowo lub wyskalować samemu według jakiegoś dokładnego i wiarygodnego termometru (ja pożyczyłem z pracy-skalowany co 2 czy 3 miesiące ).
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Świetna stronka ! Dzięki za link. Że też jeszcze tego sam nie wygrzebałem...Zmyler pisze:To link do strony -warto poczytać ,sporo ciekawych rzeczy http://www.moppedcafe.de/xt600z_2.htm#Motorschutz .

- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Wyciągaj świecę i mów jaki ma kolor - obstawiam biały. Miałem tak samo przed regulacją gaźnika, spokojnie dociągałem do 120*C i to z chłodnicą olejuduszek2611 pisze:Witam do jakiej temperatury ma dochodzic wskazowka od oleju ? Po ok 6 km jest prawie 100 C .. tak chyba nie powinno byc dodam ze w zegarze jest troche wody. Prosze o wyrozumialosc to moj pierwszy motor

- maciej82
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha XT 600 43f
poszukuje zębatki rozrządu wału w dobrym stanie czy ktoś takowa chciałby odsprzedać