5 bieg i 5tys obrotów

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
stanleyipkisss
Czyścioch
Motocykl: XT600e

Re: 5 bieg i 5tys obrotów

Post autor: stanleyipkisss »

niestety przedni zacisk nie miał ochoty dzielić sie mną z gaźnikami, ale moze to dobrze i tez bardzo bym prosił o instrukcje montazu/demontazu gaźników

ps. czy ktos z was zauwazył u Siebie jakieś dziwne dolegliwości łancucha przy tych temperaturach ? bo mnie zaczał dziwnie piszczeć. Czego uzywacie do smarowania łańcucha ?
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

witam.Mam ten sam problem z xt 2kf v max to 120km/h .podmieniałem gażnik zakładałem orginalny tłumik przełorzenie 15/39
zmieniałem filtry powietrza a i tak traci moc powyżej 4500tyś/obr.Wiem że była przewijana cewka na słoneczku od zapłonu.
pozatym z dołu mocy mu niebrakuje oleju niebierze kompresja ok.
Awatar użytkownika
terenowiecc
Administrator
Motocykl: LC4

Post autor: terenowiecc »

JAWKA SIEDLCE pisze:witam.Mam ten sam problem z xt 2kf v max to 120km/h .podmieniałem gażnik zakładałem orginalny tłumik przełorzenie 15/39
zmieniałem filtry powietrza a i tak traci moc powyżej 4500tyś/obr.Wiem że była przewijana cewka na słoneczku od zapłonu.
pozatym z dołu mocy mu niebrakuje oleju niebierze kompresja ok.
Nie dziwne, że na 5 biegu jedzie max 120kmph skoro masz przełożenie 15/39...jakiego to silnika trzeba żeby więcej pokręcił.

Poza tym napisz jeden post w stosownym miejscu a nie robisz chaos na forum jakby Twój problem był najważniejszy...
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

witajTerenowiec. Co do Twoich spostrzeżeń na temat przełorzenia to raczej fabryka się niemyliła dobierając taką ilość zębów do tego modelu 2kf 89r .A podpiołem się pod temat żeby kolejnego podobnego niezaczynać.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ