Dźwignia od skrzyni biegów...
- scania1213
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha xt 600-2KF 89r.
Dźwignia od skrzyni biegów...
Cześć:)
Ma ktoś zdjęcie swojej dźwigni od zmiany biegów? Potrzebne mi gdyż dziś ucząc się jezdzić w butach ala cross, nie mogłem włączać dwójki więc wpadłem na pomysł podkrzywienia dźwignii która się uje*ała -.- Chciałbym wiedzieć jak ją macie ułożoną, głównie do panów z butami pod kolana
dzięki:)
Ma ktoś zdjęcie swojej dźwigni od zmiany biegów? Potrzebne mi gdyż dziś ucząc się jezdzić w butach ala cross, nie mogłem włączać dwójki więc wpadłem na pomysł podkrzywienia dźwignii która się uje*ała -.- Chciałbym wiedzieć jak ją macie ułożoną, głównie do panów z butami pod kolana
dzięki:)
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Re: Dźwignia od skrzyni biegów...
Ustaw ją ta żeby było Ci wygodnie zmieniać biegi, u siebie zawsze ustawiam trochę powyżej poziomu podnóżka, co wg. niektórych jest za nisko ale tak mi jakoś najwygodniej. Chodzi o to żebyś nie musiał nurkować butem gdzieś pod dźwignię żeby bieg zmienić na wyższy bo ani to wygodne ani bezpieczne.
Buty enduro są dość sztywne i trochę ograniczają możliwość ruchu, dlatego dźwignię trzeba ustawić tak żeby nie było potrzeby wykonywania głębokich ruchów stopą przy zmianie biegów, na wyższe, bo w dół nie ma problemu.
Buty enduro są dość sztywne i trochę ograniczają możliwość ruchu, dlatego dźwignię trzeba ustawić tak żeby nie było potrzeby wykonywania głębokich ruchów stopą przy zmianie biegów, na wyższe, bo w dół nie ma problemu.
- scania1213
- Lubiący błoto
No w dół problemu nie ma. Dzięki jak zrobi się pogoda to zobacze czy dobrze mi to wyszło:)
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600E `03
Ale po co krzywisz lewarek?
Przecież na dole jest śruba na klucz 10 wykręcasz ją, zdejmujesz dźwignię i wkładasz z powrotem regulując góra-dół jak ci wygodnie.
Przecież na dole jest śruba na klucz 10 wykręcasz ją, zdejmujesz dźwignię i wkładasz z powrotem regulując góra-dół jak ci wygodnie.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
No właśniegruby33 pisze:Ale po co krzywisz lewarek?

-
- Po ośki w błocie
U mnie to samo, tylko że teraz jak czasem podjadę w adidaskach to nie umiem zmieniać biegów 

- scania1213
- Lubiący błoto
Skrzywiłem go po to, aby mieć możliwość wrzucenia wyższego biegu. A byłem daleko od domu, bo moto od mechanika odebrałem i nie miałem przy sobie kluczy.