XT 600E 95r.

Pokaż innym swój motocykl!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
barteq
Lubiący błoto
Motocykl: XT600E 95r.

XT 600E 95r.

Post autor: barteq »

Moto zakupiłem w całkiem fajnym stanie technicznym, praktycznie bez wkładu. Wizualnie to widać jak sie prezentuje.
Luzy zaworowe poustawiałem, olej zmieniłem, teraz robie gazniki. Jak skończe to będzie szlifowanie rys i polerownie żeby ładnie wyglądało. Mozliwe tez jakies malowanie.
Ogólnie jestem zadawolony, choc po pewnym czasie coraz czesciej załuje że nie szukałem TT, gł. ze wzgl. na mase.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Brroda
Lubiący błoto
Motocykl: XR400

Re: XT 600E 95r.

Post autor: Brroda »

Siemkaa! takie pytanie: duza jest roznica w masie tych moto??
Awatar użytkownika
barteq
Lubiący błoto

Ok. 20 kg, zalezy jaka wersja. Nowsze TT tez ponad 150kg miały, więc na jedno by wyszło. Na TT nie jeździłem więc nie wiem jak to się odczuwa.
Dane techniczne , wystarczy porównać.
http://yamahaxt.pl/index.php?option=com ... &Itemid=27
http://yamahaxt.pl/index.php?option=com ... &Itemid=27
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Przede wszystkim zawiecha w TT jest lepsza, a najcięższe były wersje z rozrusznikiem, pozostałe trzymały wagę, chociaż do super lekkich też nie należą ;)
Ładne malowanie trafiłeś, niech służy XT :)
Obrazek
Awatar użytkownika
barteq
Lubiący błoto

Ładne?? To prawie jak różowe!! :panika: Mam jeszcze jeden plastikowy boczek na bak w tym kolorze.
Myślę o malowaniu w biel, gdyz zawsze chcialem miec biale moto, a tutaj tylko bak wystarczy :D Tylko przydałby sie drugi boczek (prawy).

A to TT w jakich wersjach miały rozrusznik? TT 600E to mozna wywnioskować ale czy inne tez?
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Różowa to była moja TT zaraz po kupnie i to róż ewidentny, u ciebie do różu dużo brakuje :) No i wiadomo, że białe moto wygląda jak należy, zwłaszcza po wyjeździe z lasu 8-)
Rozrusznik miały TT-E i TT-RE.
Obrazek
Awatar użytkownika
barteq
Lubiący błoto

Pojawiam się tutaj po dłuższej nieobecności.
Moja Xt w tym czasie przeszła kilka zabiegów: polerka chromów, wymiana wydechu, regulacja gaźników, a przede wszystkim remont góry silnika. Po poskładaniu głowicy silnik naprawdę odżył.
Miałem klika pytań co do oznaczeń głowicy znajdujących się w jej wnętrzu, ale gdzies potraciłem ich zdjecia i zostało mi tylko 1 na którym widac tylko 2kf.
Niestety nie miałem zbytnio czasu na cieszenie się jazdą, a jesli juz to wiekszosc po twardym :niewiem:
Jakby ktos miał w miare dobre opony szosowe to chętnie kupię, bo szkoda kostek na afalt.
ODPOWIEDZ