XT 600 vs Dr 650

Wszystko o tym motocyklu.
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie
Motocykl: XR 400R

Re: XT 600 vs Dr 650

Post autor: Kula »

a to bardzo dobrze :D muszę swoje stare moto sprzedać jak najszybciej xD
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
mazi
Administrator

Post autor: mazi »

Kula pisze:dzięki bardzo za informację. czyli jadąc tak 110 miałby zapas do wyprzedzania?
Prowadząc zaraz po kupnie XT terenowcca, obutego z tyłu w kostkę 140tkę, ze zdawczą 15z z przodu spokojnie do 130km/h (wg licznika Koso) wkręcał się (wg licznika samochodu 140km/h).
Należy pamiętać, że producent podaje vmax xt na poziomie ~160km/h dla wersji bodajże do 1995roku i 144 dla wersji od 1996roku.

Nie licz jednak na to, że przy 110km/h będzie katapultowało Ciebie wraz z motocyklem, jak planujesz więcej ganiać po czarnym i chcesz mieć czym odjechać do przodu to szukaj czegoś innego.
Kosztem dużo większej wagi uzyskasz naprawdę niezłe osiągi np. kupując XTZ750.

Zależy co jest dla Ciebie najważniejsze. Ja po kiludziesięciu kkm nawiniętych po czarnym powiedziałem sobie narazie wystarczy.
---
Pozdrawiam
mazi
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie

nie, no wiem, że jest to Enduras. Te 110-120 mi w zupełności wystarcza. Tak jak pisałem, moto będzie używane i w mieście i w terenie.
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie

jeszcze takie pytanie.
jeździł ktoś na Dr'ce i na Xt? jakie jest porównanie co do dynamiki, przyspieszenia, sposobu oddawania mocy?

i jak ktoś może to niech napisze mi najczęstsze awarie Xt600.
mazi
Administrator

Post autor: mazi »

Kula pisze:jeszcze takie pytanie.
jeździł ktoś na Dr'ce i na Xt? jakie jest porównanie co do dynamiki, przyspieszenia, sposobu oddawania mocy?
To pytanie do Pascala.

Swoją opinię w tym temacie najpełniej wyraziłem na forum dr.
---
Pozdrawiam
mazi
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie

wiem. A mógłby ktoś napisać o najczęstszych awariach Xt?
Awatar użytkownika
Paskal
Po kostki w błocie

Post autor: Paskal »

jestem ja powiem tak sporo ganialem na DR 600 A teraz ma XT600 jedyne co zachwalam w dr to to zajebiste zawieszenie o ile nie jest wybite i zjechane w xt tez dobrze pracuje i w terenie i na trasie w zakretach z zaladuniem przetestowalem sam ale chodzilo o DR o XT powiedza inni DR600 kupujac np. na allegro w cenie 3000zł bedzie na bank ona z robiona głowica a nawet z wytartymi dzwigniami i krzywkami przy zakupie nie bedziesz sciągał pokrywy wiec koles powie tłuka zawory ustawisz i wycichnie a tu zonk do tego DR ma denerwujące odprezniki ktore ciekna bo ciezko zdobyc u nas uszczelniacze do nich nastepne DR nie wybacza nawet drobnych przerw w dostawie oleju wał jest na igiełkach dlatego jazda np. na jednym kole nie zabije go ale głowice tak ! do tego smarowanie w dr głowicy odbywa sie szpilkami cylindra a XT ma oddzielny kanał i moim zdaniem jest to duzo lepsze Dr jest lekka w porownaniu do mojego xt 3AJ wiec mozna sobie pozwolic :D oba motocykle sa w podobnych cenach ale DR sa bardziej przykatowane i te padajace głowice MAZI pamietasz na forym suzukiDR jak kolega nagrywał dzwiek swojej DR bo strasznie mu głosno chodziła ? hehe DR była idealna wyglądała jak ze sklepu naprawde cudo ale doradzono mu zeby zdja góre i wysłal fotki i co wyszło dzwigienek kolega nie mial wcale wszystko wytarte a wtedy sie zaczynaja koszta kto ich nie wytrzyma to skalda DR o na allegro jak jestes w temacie to wiesz co znaczy ŚWIĄtek :DDDDDDDDDDDDDDD wystarczy ze zadzwonisz i zapytasz ile walkow i dzwigienek do nich ludzie przysyłają to odrazu kupisz XT pan swiątek zacza produkowac wlasne walki i nad wymiary dr 600 bo było takie zapotrzebowanie jesli jeszcze cie cos interesuje to pytaj bo DR sporo mnie nauczyla heh :D pozdro
jak nie posmarujesz to nie pojedziesz
Awatar użytkownika
Paskal
Po kostki w błocie

to było ogolem o dr a co do pytan

przyspieszanie-- alezy od przelozenia ale mysle ze bardzo podobnie
dynamika--taka sama w koncu to 600cm
oddawanie mocy hmm i tu jest co innego silnik DR jest sztywny kazdy bieg ma swoje obr jak za wczesnie wsadzisz np 4 to bedzie szarpało jak na byku a XT ze tak powiem ruszysz z 4 biegu tak z :D malym zartem bo jest bardzo elastyczny
Awatar użytkownika
Kula
Po ośki w błocie

dzięki bardzo Paskal, więc w tej cenie chyba będę się rozglądał za Xt, chyba, że znajdę Dr w naprawdę dobrym stanie ;) a mógłbyś napisać coś o awariach Xt'ków?
Awatar użytkownika
Paskal
Po kostki w błocie

moim zdaniem jak smigam na xt to jeszcze nic z awaryjnosci mnie nie dopadło tak jak kupiłem a sprzedajacy nic w nim nie robił tak smigałem otro cały sezon zobacz filmik w dziale foto relacje jedyne co to tylna opona do wymiany ale po zakupie była kiepska ale silnik cicho i równiutko pracuje zadnych objaw zajechanego sprzeta wiadomo klocki,lozyska to kazdy musi ale silniki tak cierpliwe i wytrzymał o ile dobrze kupisz ze naprawde nie ty zajezdzisz moto tylko ono ciebie i dodam ze full czesci urzywanych i bardzo tanich w porownaniu do japonców np.yz lub cr :D
ODPOWIEDZ