Lozyska do tylu
- ArekP
- Lubiący błoto
Lozyska do tylu
Jakie lozyska do tylu do XT600 34 L (1983)? MOZE KTOS ZNA NUMER? Z lozysami do przodu poszlo dobrze - dostalem Polskie, kryte, po 7,50 PLN, gorne glowki ramy za 16 PLN, ale tyl tez bedzie wymagal wymiany, no i chcialem kupic zanim rozbiore, zeby nie tracic dnia...
Pozdroofka!
Arek
Pozdroofka!
Arek
A good friend will come and bail you out of jail...but a true friend will be sitting next to you saying........."Damn..We F*cked Up"
- ArekP
- Lubiący błoto
Re: Lozyska do tylu
Jeszcze jedna sprawa - czyzby dolne lozysko glowki bylo niewymienialne? Owszem, wielkie jest jak w czolgu i bylo OK, ale jak sie do niego dobrac, jakby co? Jest jakis sposob na wybicie biezni z ramy? No i jaki jest jego numer 

A good friend will come and bail you out of jail...but a true friend will be sitting next to you saying........."Damn..We F*cked Up"
- bald
- Lubiący błoto
Chciałbym pomoc ;D Ale fiszki na necie mam tylko od roku 1986, model 43F. Być może nic się nie zmieniło, ale pewności nie ma, najlepiej (jak nie znajdzie się ktoś z wiedzą) zwymiarować wyjęte łożyska i na tej podstawie coś dobrać.
43F koło tylne:
łoż. 6203 2RS x2 szt. (koło)
łoż. 6304 2RS x1 szt. (zębatka)
Głowka ramy, łożysko dolne to: 32006J, stożkowe, dwie bieżnie, więc na bank powinno dać się wyjąć z ramy.
Gł. ramy łożysko górne 32005.
43F koło tylne:
łoż. 6203 2RS x2 szt. (koło)
łoż. 6304 2RS x1 szt. (zębatka)
Głowka ramy, łożysko dolne to: 32006J, stożkowe, dwie bieżnie, więc na bank powinno dać się wyjąć z ramy.
Gł. ramy łożysko górne 32005.
- zul
- Po kostki w błocie
Ja też nie moglem jej wybić. Migomoatem dospawałem kawalek pręta w poprzek osi główki ramy i wybiłem od góry młotkiem
Tylko potrzebna druga osoba z mokrymi szmatami pilnująca aby ramy nie podgrzac, bo farba zejdzie. pozdr 

-
- Lubiący błoto
Panowie a czy ktos zna wymiary uszczelnaiczy do tylnego kola wlasnie 43F