dziwne odglosy z silnika ...tlok T.K.R.J. jak sie sprawuje?

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w XT
Awatar użytkownika
homeraczos
Lubiący błoto
Motocykl: yamaha tt 600

Re: dziwne odglosy z silnika ...tlok T.K.R.J. jak sie sprawu

Post autor: homeraczos »

witam ja mam u siebie w TT600 tłok TKRJ założyłem go w lato przechulałem sezon i działa
a ja do delikatnych nie należę katuje moturek mocy mu nie ubyło ładnie cicho pracuje na koło z dwójki bez sprzęgła idzie i to na szosowym napędzie jestem zadowolony właśnie remontuje XT600 i bez wahania założę tłoka TKRJ :D

moim zdaniem ten tłok jest wystarczający do tych maszyn bo to nie są wyżyłowane rasowe crossy

pozdrawiam
dzekson
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00

Re: dziwne odglosy z silnika ...tlok T.K.R.J. jak sie sprawu

Post autor: dzekson »

to te kilka miesięcy to za mało aby stwierdzić, że tłok jest wytrzymały i dobrze spasowany.
Na oryginalnym tłoku Yamaha może latać kilka(-naście) lat, wypadałoby aby na zamienniku było dobrze
przez przynajmniej te 30 tys. km
A chyba tyle przez sezon nie zrobiłeś? Twoja opinia nie jest więc wystarczająco podparta doświadczeniem.
A to, że motocykl "ładnie cicho pracuje na koło z dwójki bez sprzęgła idzie" wcale nie oznacza, że to jest zaleta jakiegokolwiek tłoka.
Przejedź najpierw te 30 tys. km, pomierz kompresję i potem coś napisz.
Nie twierdzę, że tłok TKRJ jest do niczego, ale nie dajmy sobie wmówić, że jest to lekarstwo na prawie wszystko,
że cudownie poprawia on, nie mające z nim nic wspólnego, parametry motocykla.

homeraczos pisze:witam ja mam u siebie w TT600 tłok TKRJ założyłem go w lato przechulałem sezon i działa
a ja do delikatnych nie należę katuje moturek mocy mu nie ubyło ładnie cicho pracuje na koło z dwójki bez sprzęgła idzie i to na szosowym napędzie jestem zadowolony właśnie remontuje XT600 i bez wahania założę tłoka TKRJ :D

moim zdaniem ten tłok jest wystarczający do tych maszyn bo to nie są wyżyłowane rasowe crossy

pozdrawiam
ODPOWIEDZ