No i stało się. Dawno mnie tu nie było, ale wiele się działo. Kupiłem Shadow więc XT trochę odpoczywała. Jednak z nadejściem jesieni nasiliła się we mnie chęć nabycia czegoś troszeczkę bardziej agresywnego niż moja zasłużona XT więc wybór padł na TTR. Kupiłem tydzień temu i od razu została rozebrana na części pierwsze. Jak chce się jeździć to trzeba wiedzieć na czym. Dostała nowe króćce do gaźnika, nowe oponki, olej, świecę irydową, regenerację tłumika ;o) itp. i dziś wreszcie złożyłem do kupy. Więc zapodam fotki. Oczywiście sprowadzona z włoch od zaprzyjaźnionego człowieka - przebieg 28 tys. km.
Wybacz czytam i nie wierzę własnym oczom
"coś bardziej agresywnego " !!! - chyba w xt zgubiłeś komprechę ? skoro tak piszesz .
TTR -ce zazdroszczę tylko zawiasu i 18 calowego koła z tyłu i paru kg wagi .
Sprzecior spoko , podoba mi się jednak biorąc pod uwagę ze mitologia która leniwi Włosi i posiadacze stworzyli wokól tego motocykla IMHO jest tyle warta - ile bedą w stanie cię za to wydoić z kasy za nie typowe podzespoły i osprzęt.
Myślę sobie po cichu - że szukasz mocniejszych wrażeń w lataniu offem .....
Niestety winda od cross nie siada pod takie przybytki - no chyba ze masz tyle pary aby unieść moto w jednej dłoni .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
I tu was zaskoczę ponieważ mocy wcale nie jest mniej. Oczywiście to nie to samo co XT, ale w XT brakowało mi bardzo często zawieszenia - szczególnie tył. Dziś była pierwsza poważniejsza próba TTR - wrażenie: trochę z początku jak bym się przesiadł na taczkę . Ale zawias daje rade, mniejsza waga też swoje robi. Ogólnie nie jest źle. Zdziwił mnie tylko jeden "szczegół" na cylindrze widnieje napis 2KF i wygląda on w sumie jak nowy jednak nie widać nigdzie śladów, żeby ktoś rozkręcał silnik jedynie gaźnik ktoś kiedyś wyciągał bo kleił króćce, i góra w sumie niczym się nie różni jak w mojej XT. Czyżby poprzedni właściciel coś rzeźbił ?