Jakie klocki na tył

Forum dotyczące nadwozia, zawieszenia, układu hamulcowego, napędowego, ogumienia i innych podzespołów nie związanych z silnikiem.
Awatar użytkownika
ogur69
Po kostki w błocie

Re: Jakie klocki na tył

Post autor: ogur69 »

i pomyśleć że w tamtym roku na jesień płaciłem za delty 29pln za tył odrazu wziąłem 2 komplety gdyż więcej niebyło jeszczre niezajeżdziłem pierwszego a zwykłych lub klejonych w garage poszło by z osiem kompletów
ludzie dzielą się na czystych i szczęśliwych
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

No muszę przyznać, że klocki naprawdę wypas. Przodu jeszcze nie zmieniałem, ale jak zmienię to też na delty ;) Co prawda nie mam porównania do innych klocków, ale na tych wydaje mi się, że już około 2kkm zrobiłem i jest jeszcze ponad połowa :) A tylny zacisk po każdej jeździe gorący, czasem parzy - tylnego koła się nie oszczędza 8-)
Obrazek
Awatar użytkownika
bohun
Po kostki w błocie
Motocykl: XL600V PD10

Post autor: bohun »

Może skrytykujecie to co wkładam w zaciski w swojej Tenerce, ale opowiem Wam. Zużyte klocki hamulcowe z Poloneza co prawda blacha na której znajduje się sam materiał hamujący jest o wiele grubsza od tego co w oryginale,ale da się to wyprowadzić. Zużyty klocek FSO ma jeszcze sporo tworzywa hamującego szlifuję metalową część klocka na grubość odpowiadającą oryginałowi. Części ściernej zostaje dość sporo, następnie wycinam kształt który bezie pasował do zacisku. ZAZNACZAM ŻE STOSUJĘ TO TYLKO Z TYŁU!. Do przodu nie radzę :lol:
Teoretycznie taki klocek może bardziej ścierać tarczę, ale wcześniej o ile pamiętam kupowałem klocki ferodo które 2000 km nie przejeżdżały. na tych mam około 10 000, tył rzadko używam.
Kto prędko daje, ten 2 razy daje.
ODPOWIEDZ